Správy Krimi

Polícia proti hoaxom: Príchod 11-tisíc migrantov a genocída národa?

Slovenská polícia sa rozhodla, že na sociálnych sieťach bude bojovať proti hoaxom a iným nepravdivým správam. Aktuálne sa muži zákona zamerali na najnovší prípad.

Ilustračný obrázok k článku Polícia proti hoaxom: Príchod 11-tisíc migrantov a genocída národa?
Zdroj: TASR

V ňom sa jedná o správu, ktorá začala kolovať internetovými vodami. Polícia zverejnila najčastejšie znenie tejto správy, ktorá mohla vyplašiť nejedného užívateľa sociálnej siete Facebook. “Viete o tom, že sa má na Slovensko po 1.7. v rámci kvót premiestniť 11-tisíc migrantov, postupne budú zvážaní v noci lietadlami z Nemecka alebo po ceste cez Rakúsko, či Česko. Takéto informácie sa šíria v éteri a ľudia sa začínajú toho dosť obávať. Lebo 11-tisíc migrantov si privezie postupne na zlúčenie rodín aj veľké množstvo príbuzných. Tomu sa hovorí genocída, o 10 rokov bude na Slovensku pol milióna moslimov,” publikovala polícia správu, ktorá sa na rôznych stránkach a diskusných skupinách objavuje čoraz častejšie.

Samozrejme, podobné tvrdenia nenechali mužov zákona bez reakcie. ”Je to absolútny HOAX. Súvisí to pravdepodobne s Marrakéšskou deklaráciou. Tento dokument je politickou deklaráciou, ktorá zodpovedá predstavám vlády SR na partnerstvo zamerané na tento región. Nie je však právne záväzným dokumentom, z ktorého by vyplývali konkrétne záväzky pre SR. Priamo na mieste nemala SR osobné zastúpenie. SR bola zapojená do pripomienkovania textu deklarácie, ktoré prebiehalo prostredníctvom nášho SZ na pracovnej úrovni v Bruseli,” informuje polícia na svojej stránke na Facebooku.

Polícia pokračuje vo vyvracaní nepravidvých tvrdení: ”Postoj SR je voči povinným kvótam naďalej nemenný. SR je súčasťou rôznych iných dokumentov, pretože téma migrácie sa dotýka nás všetkých. Nejde len o tému utečencov, ale aj Slovákov migrujúcich za prácou do zahraničia alebo napríklad srbských, ukrajinských a ďalších pracovníkov slovenských firiem.”

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM