Marcel Mojžiš Krimi

Akcia kukláčov proti zlodejskému gangu, pozrite si zábery!

Veľká policajná razia! Viac ako sto mužov zákona sa zapojilo do rozsiahlej akcie, vďaka ktorej sa podľa polície podarilo rozbiť organizovanú skupinu pracujúcu v okolí Liptovského Mikuláša. Práve tento gang mal byť zodpovedný za vlámanie do predajne so športovým oblečením vo Vysokých Tatrách.

Ilustračný obrázok k článku Akcia kukláčov proti zlodejskému gangu, pozrite si zábery!
Foto: Slávka Kellová

K vlámaniu v Tatrách došlo 22. novembra. Podozrivé osoby vtedy podľa polície mali rozbiť okno a odniesť si z obchodu zimné súpravy, lyžiarske nohavice či kožušiny v celkovej hodnote takmer 89 000 eur. Celá akcia pritom podľa bezpečnostných záznamov trvala len štyri minúty.

Polícii sa už krátko po nahlásení trestného činu vraj podarilo zistiť, kto za krádežou stojí. V skorých ranných hodinách preto vykonala prehliadky bytových a nebytových priestorov, počas ktorých zaistila odcudzený tovar. Zároveň našli vyšetrovatelia rôzne predmety, ktoré sa používajú pri vlámaniach, ako sú páčidlá, kliešte, kukly alebo vysielačky. Ďalšie podrobnosti o veľkej razii kukláčov sa dozviete TU!

„Našlo sa tiež napríklad 105 kusov oceľových hrotov, ktoré používajú páchatelia, keď unikajú z miesta činu v prípade ich prenasledovania,“ povedal na brífingu policajný prezident Tibor Gašpar. V tomto prípade boli obvinení štyria muži vo veku od 30 do 31 rokov. V súčasnosti im hrozí trest odňatia na tri až desať rokov. Podľa Gašpara však existuje predpoklad, že obvinení sa vraj mohli podieľať aj na vlámaní do ďalších objektov a krádežiach luxusných áut.

Zásah policajtov
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM