Rastislav Búgel Správy Krimi

Polícia v akcii: Na železniciach zistila 104 priestupkov

Slovenskí policajti sa 14. a 15. marca zapojili do 13. medzinárodnej policajnej akcie „Modrá 24“, ktorú organizoval RAILPOL - Európska sieť železničných polícií.

Ilustračný obrázok k článku Polícia v akcii: Na železniciach zistila 104 priestupkov
Zdroj: TASR

Vo vlakoch a na železničných staniciach uskutočnili veľké množstvo kontrol, pri ktorých vypátrali dve osoby a zistili 104 priestupkov. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

„Policajnej akcie sa zúčastnilo takmer 250 príslušníkov železničnej polície, poriadkovej polície aj so služobnými psami a tiež príslušníci hraničnej a cudzineckej polície. Spolu skontrolovali 629 osôb, 442 vlakov a 300 železničných staníc. Policajti počas akcie vypátrali dve osoby, jednu v Košickom kraji, po ktorej vyhlásilo pátranie Spojené kráľovstvo Veľkej Británie a Severného Írska a druhú osobu v Prešovskom kraji. Zistili viac ako stovku priestupkov,“ uviedla Baloghová.

Najviac priestupkov policajti riešili v Nitrianskom a Prešovskom kraji, najmenej v Trnavskom a Banskobystric­kom kraji.

„Najčastejšie to boli priestupky spáchané na úseku dráh ako prechádzanie cez dráhu mimo priechodu, porušovanie pravidiel v priestoroch staníc a zastávok, vstup bez prepravného dokladu, ale policajti museli riešiť aj znečisťovanie verejného priestranstva, poškodenie zariadenia vo vlakoch či otváranie dverí počas jazdy,“ dodala Baloghová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM