Krimi Rôzne

Polícia vyvracia ďalší mýtus: Pohybuje sa po Slovensku dodávka, ktorá unáša deti?

Slovenská polícia sa rozhodla, že v roku 2018 bude prostredníctvom sociálnych sietí vyvracať ničím nepodložené správy a hoaxy. Tentoraz sa muži zákona zamerali na "obľúbenú" mestskú legendu.

Ilustračný obrázok k článku Polícia vyvracia ďalší mýtus: Pohybuje sa po Slovensku dodávka, ktorá unáša deti?
Zdroj: pixabay.com

S týmto príbehom sa stretol snáď každý. Aj vo vašom okolí sa zaručene pohybovala tmavá dodávka, ktorej posádka lákala deti a následne ich unášala. Nuž, slovenská polícia sa rozhodla proti týmto informáciám zakročiť. Ako informovali muži zákona prostredníctvom sociálnej siete facebook, aj tento príbeh je hoaxom.

„Za posledných 20 rokov nebolo na Slovensku unesené dieťa treťou osobou. V súvislosti s únosmi maloletých osôb dochádza výlučne k tzv. rodičovským únosom,“ informuje polícia prostredníctvom svojho profilu na sociálnej sieti.

Ako ďalej polícia dodáva, každý rok sa pravidelne objavujú informácie o dodávkach, z ktorých osoby lákajú deti, aby do nich nastúpili. „Aj v súčasnosti sa takáto správa šíri po západnom a južnom Slovensku. Polícia každú takúto správu preveruje a nepodceňuje ju. V prípade akéhokoľvek nebezpečenstva voči maloletým osobám bude polícia bezodkladne informovať verejnosť prostredníctvom médií a tejto stránky,“ informujú policajti.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM