Správy Krimi

Polícia zadržala právnika, ktorý zastupuje slovenských mužov z podsvetia

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala právnika, ktorý je známy zo zastupovania mužov pôsobiacich v slovenskom podsvetí.

Ilustračný obrázok k článku Polícia zadržala právnika, ktorý zastupuje slovenských mužov z podsvetia
Zdroj: TASR

Právnik má byť zadržaný vyše 24 hodín. NAKA mala podozrenie na marenie výkonu úradného rozhodnutia. Informovala o tom dnes televízia JOJ na webe noviny.sk.

Zadržanie potvrdil televízii riaditeľ NAKA Peter Hraško. ,,Samotné konanie, ktorého sa dopustil obvinený, spočívalo v tom, že vykonával zasielanie osobnej korešpondencie z väzby smerom k osobám, ktoré sa nachádzali mimo ústav na výkon väzby, a to aj opačne, kedy táto korešpondencia neprešla kontrolou zo strany orgánov činných v trestnom konaní a súčasne obsahovala informácie, ktoré boli spôsobilé ovplyvniť vyšetrovanie, čím maril výkon kolúznej väzby v prebiehajúcom trestnom konaní," povedal Hraško.

Podľa zistení televízie z advokátskeho prostredia má polícia spracovávať návrh na väzobné stíhanie Viktora K. Údajne chce takisto zamedziť ovplyvňovaniu svedkov či pokračovaniu v trestnej činnosti. Viktor K. je podľa jeho advokáta Tomáša Rosinu obvinený. Obvinenie mal vyšetrovateľ podľa webu vzniesť v prípade dunajskostredského podsvetia, kde zastupuje jedného z obvinených.

,,Polícia už vykonala zaisťovacie úkony, o väzbe by mal rozhodovať po naštudovaní spisu príslušný sudca najneskôr do nedele 22. januára do 10.00 hod, kedy uplynie 48-hodinová lehota, ktorú má vyšetrovateľ na spracovanie návrhu na väzobné stíhanie. Zaistenie Viktora K. je pre prečin, za ktorý hrozí trest až do dvoch rokov," uvádza web.

Viktora K. už v minulosti takýmto spôsobom zadržala polícia, pripomenul web. Napríklad v roku 2012, šlo o prípad sýkorovcov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM