Krimi Zo Slovenska

Politik Lipšic zrazil chodca! Ten v nemocnici zraneniam podľahol

Šéf strany NOVA bol v pondelok večer účastníkom dopravnej nehody, po ktorej zomrel 72-ročný dôchodca. Muža previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice, kde neskôr skonal.

Ilustračný obrázok k článku Politik Lipšic zrazil chodca! Ten v nemocnici zraneniam podľahol
Zdroj: TASR

(AKTUALIZOVANÉ, dnes 15:24) Poslanec Národnej rady Daniel Lipšic mal v pondelok večer v Bratislave autonehodu. Na križovatke medzi Vajnorskou a Kutuzovovou ulicou zrazil krátko po 20.00 h 72-ročného chodca. Informáciu priniesol portál Aktuality.sk.

Zraneného muža previezli do nemocnice v Ružinove na Anestezilogicko-resuscitačné oddelenie, kde ale vážnym zraneniam podľahol.

„Muža sa, žiaľ, nepodarilo zachrániť aj napriek vysokému nasadeniu a úsiliu našich zdravotníkov," uviedla hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Zuzana Eliášová.

PREČÍTAJTE SI: Krimi okienko: Životy vyhasli na ceste i železničnej tra­ti

Daniel Lipšic
7
Galéria
Zdroj: TASR

Nenafúkal

Daniel Lipšic, ktorému alkohol v krvi nenamerali, sa k incidentu vyjadril pre internetové vydanie denníka Nový Čas.

„Bol som v neďalekom nákupnom centre. Išiel som nie príliš rýchlo, predpokladám, že okolo päťdesiatky a všimol som si tohto staršieho pána tesne pred zrážkou. Bol v tmavom oblečení, bez reflexných prvkov. Mohol vychádzať z blízkej vinárne,“ povedal.

Stále sa nevie, či sa nehoda stala na prechode pre chodcov. „Myslím si, že zrážka sa stala skôr za priechodom, ale to bude vecou vyšetrovania,“ dopĺnil.

„Je mi to veľmi ľúto, pretože vyhasol ľudský život a pokiaľ bude v mojich možnostiach a z druhej strany ochota, tak rodine veľmi rád pomôžem.“

„Do poslednej chvíle som dúfal, že to nebude mať fatálne dôsledky. Chcem vyjadriť úprimnú sústrasť celej rodine,“ dodal Lipšic.

PREČÍTAJTE SI: Polícia pátra po dvoch nezvestných, rieši aj autonehodu

Prečin usmrtenia

Bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Miháliková informovala, že „presné príčiny, okolnosti a miera zavinenia dopravnej nehody sú v predmetom prebiehajúceho vyšetrovania." Voči Lipšicovi sa už začalo trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.

Kolegu z opozície sa na Facebooku zastal šéf OĽaNO Igor Matovič. „…všetci neprajníci – buďte pokojní, Dano nebude chcieť pre seba ani za máčik nadpráv, protekcie, či iného krivenia spravodlivosti. Zaprel by sám seba a celý svoj doterajší odkaz v politike," napísal.

Zdroj: TASR

Ponúka pomoc rodine zosnulého

Lipšic v utorok zvolal v priestoroch Národnej rady tlačovku, kde vyjadril ľútosť nad tým, čo sa stalo (pozrite si video). Poslanec novinárov informoval, že muž bol po nehode pri vedomí, nahmatal mu pulz, ale nekomunikoval. „Ihneď som zavolal záchranku a podľa inštrukcií som sa mu snažil poskytnúť prvú pomoc,“ priblížil a dodal, že mu po chvíli začali pomáhať dvaja okoluidúci, ktorí v blízkosti nehody pracujú s bezdomovcami. „Krátko na to prišli záchranári, ktorí prevzali starostlivosť o zraneného.“

Lipšic potvrdil, že sa podrobil dvom dychovým skúškam a požiadal aj o odber krvi. Výsledok dokázal, že alkohol nepožil. Takisto informoval, že policajti za pomoci figurantov v tmavom oblečení skúmali na inkriminovanom mieste viditeľnosť, závery prinesie znalecký posudok. 43-ročný Bratislavčan vyhlásil, že bude v najvyššej možnej miere spolupracovať s rodinou zosnulého i políciou.

„Podľa zápisu polície prišlo k zrážke v blízkosti prechodu pre chodcov, ale to určí až znalecký posudok. Ja o tom nebudem špekulovať, ani sa obhajovať,“ doplnil.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM