Krimi

Poplach vo väznici: Do Sabinova údajne ktosi poslal bombu

Vo väznici v Sabinove pyrotechnik prešetruje podozrivú batožinu. Nie je vylúčené, že sa v nej nachádza nástražný výbušný systém.

Ilustračný obrázok k článku Poplach vo väznici: Do Sabinova údajne ktosi poslal bombu
Zdroj: TASR

V Sabinovskej väznici sa žiadny nástražno-výbušný systém nenašiel. Išlo o planý poplach. TASR to potvrdil krátko po 13.45 h riaditeľ Ústavu na výkon väzby a Ústavu na výkon trestu odňatia slobody v Prešove Norbert Kundrák, pod ktorého patrí aj Oddelenie výkonu trestu s miestom výkonu služby v Sabinove.

"Pri kontrole balíkov určených pre odsúdených jeden z nich služobný pes označil ako podozrivý. Následne boli informovaní príslušníci policajného zboru a v spolupráci s nimi sme vykonali potrebné opatrenia. Pyrotechnik z Košíc zistil, že v podozrivom balíku sa nenachádza žiadny nástražno-výbušný systém,“ povedal Kundrák.

Podľa jeho slov, balík mal štandardný obsah pre odsúdeného v zmysle zákona. Nešlo o žiadny výnimočný balík svojim vzhľadom. Vycvičený pes ho však označil ako podozrivý a na základe internej normy psovod a pracovníci väznice postupovali podľa predpisov a preto sa museli vykonať požadované opatrenia. K ostrému poplachu došlo predpoludním.

Pachová stopa

Kundrák sa domnieva, že balík počas distribúcie do väznice prešiel viacerými rukami a tak sa mohlo stať, že sa na neho dostala nejaká pachová stopa, ktorá oklamala psa. Bude to ešte vecou preverovania, ale mohlo sa tak stať bez akéhokoľvek zlého úmyslu.

Sabinovskú väznicu, ktorá má kapacitu 366 osôb nebolo potrebné evakuovať. Ale keby došlo k takejto situácii, sú na to vycvičení. Kundrák si nepamätá, že by doteraz došlo v prešovskej či sabinovskej väznici k ostrému poplachu, ako sa stalo dnes. Bežné previerky vykonávajú v pravidelných intervaloch. Ide o zariadenie s minimálnym stupňom stráženia.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM