Peter Handzuš Hokej

Popradčanky si vylepšili štatistiky: Zvolenu nastrieľali trinásť gólov

V 13. kole 1. ligy žien videli diváci asi najprázdnejšie lavičky na striedačkách ako v Poprade, tak aj v zápase v Spišskej Novej Vsi. Za Poprad nastúpilo na zápas 12 dievčat, za Zvolen 11. V Spišskej odohralo zápas dohromady 25 hokejistiek.

Ilustračný obrázok k článku Popradčanky si vylepšili štatistiky: Zvolenu nastrieľali trinásť gólov
Zdroj: Dnes24.sk

V popradskom tíme došlo po lige majstrov k niekoľkým odchodom. S aktívnym hokejom skončila Anka Džurňáková a Petra Országhová. Viacero hráčok nahlásilo maródku a tak zápas odohralo len dvanásť dievčat. S podobne riedkym kádrom prišli do Popradu aj Zvolenčanky.

Zápas sa vyvíjal podľa papierových predpokladov a Popradčanky si schuti zahrali. „Bol to jeden z ľahších súperov a my sme si schuti zastrieľali a vybláznili na ľade,“ zhodnotila zápas spokojná päťgólová Patrícia Gorecká. So zápasmi v Rusku sa to ale nedalo porovnať ani zďaleka. „Zápasy v lige majstrov boli úplne o inom, ako dnešný zápas,“ dodala útočníčka Martina Staroňová, ktorá okrem jedného gólu dvakrát nastrelila konštrukciu zvolenskej bránky..

Jednoznačný priebeh zápasu potvrdil aj asistent trénera Zvolena Vladimír Orolín: „Poprad bol jednoznačne lepší, neše dievčatá nestíhali. Čo viac k tomu dodať.“ Vysoká výhra potešila aj tránera ŽHK Poprad Milana Skokana. „Dievčatá odohrali solídny zápas, nastrieľali pekné góly a vytvorili si príjemnú pohodu pred Vianocami,“ povedal po zápase tréner Skokan.

ŽHK Poprad – ŽHKm Zvolen 13:0 (6:0, 4:0, 3:0)
Góly: 4', 18', 19', 33', 59' Gorecká, 6' Čarnoká, 11', 15', 57' Obercianová, 34' Krivi, 38' Staroňová, 39', 49' Voščeková,

ŽHK Poprad - ŽHKm Zvolen 13:0
1
Galéria
ŽHK Poprad - ŽHKm Zvolen 13:0
32
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM