Monika Vengrínová Rôzne

Popradská novinka sa teší obľube: Vláčik už previezol tisícky ľudí a... o tomto teraz uvažuje mesto!

Novinkou tohtoročnej letnej sezóny bol turistický vyhliadkový vláčik, ktorý premával na určitej trase počas mesiacov júl a august. Obľúbili si ho ako turisti, tak i domáci. Počas leta previezol viac ako šesťtisíc ľudí, mesto teraz uvažuje o dvoch možnostiach, čo ďalej.

Ilustračný obrázok k článku Popradská novinka sa teší obľube: Vláčik už previezol tisícky ľudí a... o tomto teraz uvažuje mesto!
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Turistický vyhliadkový vláčik v priebehu mesiacov júl a august prepravil viac ako 6 000 ľudí. „Okrem jázd v rámci harmonogramu absolvoval aj mimoriadne jazdy, keď prepravil napríklad dôchodcov, ktorí o to prejavili záujem, či deti z materských škôl. Čiže bol vyťažený naozaj maximálne,“ uviedol hovorca mesta Poprad Marián Galajda.

Prevádzka vláčika však s posledným augustovým dňom neskončila, podľa štandardného rozpisu bude premávať až do konca septembra, a to každý deň okrem stredy, v čase od 10:00 do 18:00 hodiny, s výnimkou odjazdu o 13:00 hodine, kedy má obedňajšiu prestávku. Vylúčená, podľa primátora mesta, nie je ani prevádzka v zimných mesiacoch, nakoľko tento vláčik je prispôsobený aj na zimné mesiace, ak nenapadne veľa snehu.

Mesto však aktuálne hľadá riešenie ohľadom ďalšej prevádzky. "Vláčik sa v Poprade osvedčil. Prevádzkovatelia chcú preto navrhnúť, aby ostal v našom meste aj naďalej. To je jedna možnosť. My však ako najlepšie riešenie vidíme kúpu vlastného, nového vláčika, ktorý by bol krajší a efektívnejší,“ vysvetlil primátor Popradu Jozef Švagerko s tým, že vláčik chce mesto využívať aj v rámci vyučovacieho procesu pre žiakov a študentov, či pre domovy dôchodcov v rámci fakultatívnych výletov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM