Martin Sýkora Hokej

Popradské hokejové majsterky v plnej záťaži: Cieľom obhajoba titulu

Popradské líšky si už brúsia zuby na blížiacu sa sezónu. Vylúčená nie je reorganizácia súťaže, zmeny sú aj v kádri úradujúcich slovenských majsteriek.

Ilustračný obrázok k článku Popradské hokejové majsterky v plnej záťaži: Cieľom obhajoba titulu
Foto: Peter Handzuš

Bude Bratislava problém?

K 8 tímom, ktoré odohrali uplynulý ročník pravdepodobne pribudne ešte jeden – ŠKP Bratislava. Problémom je, že tento kolektív sústreďuje predovšetkým slovenské hokejové reprezentantky s možnosťou sťiahnuť k sebe najlepšie hráčky ostatných družstiev.

„Úprimne, je to také jasné – nejasné. My sme na tom tak, ako sme boli. V ŠKP môžu siahnuť po ktorejkoľvek hráčke. Síce sľúbili, že to nebudú robiť, ale človek už neverí. Zatiaľ je nás teda 9 tímov a čakáme na kongres, čo bude,“ uviedol tréner Popradských líšok Milan Skokan.

Otázka koľko tímov bude v slovenskej ženskej hokejovej lige a ako sa liga bude hrať visí stále vo vzduchu bez konkrétnej odpovede. Tú má dať kongres 28. júna, kde by malo prebehnúť aj rozlosovanie. Problémom je aj družstvo poľského Noweho Targu, ktorý momentálne nedisponuje brankárkami. Bude to zaujímavé. Rozdeliť súťaž bude problém. 9 nie je vhodné číslo, keďže jeden tím bude stále odpočívať.

Foto: Peter Handzuš

Cieľom je obhajoba titulu

Trénerské duo verí v lepšiu finančnú budúcnosť slovenského ženského hokeja. Prezident SZĽH má udájne pripravenú novú víziu. „Možno sa blýska na lepšie časy, že už nebudeme musieť chodiť ako nejakí žobráci a pomôžeme si aj s financiami zo zväzu. Niektorých sponzorov už máme zmluvne zaviazaných, za niektorými sa ešte chystáme. Pevne verím, že naše dievčatá pôjdu v tom rytme a režime ako minulú sezónu,“ vysvetlil Skokan. Duo Skokan – Bednár sa však v prvom rade pozerá do vlastných radov.

Dievčatá začali s letnou prípravou, ktorá ukazuje, kde sa asi Popradské líšky momentálne nachádzajú.

Otázny je zatiaľ štart Jany Čulíkovej, ktorá sa rozhodla urobiť rozhodcovskú kariéru. Ak začne pískať, nebude môcť hrať. „To by bolo pre nás oslabením. Kamila Wieczorek sa chystá do Švédska. Na druhej strane sme v rokovaní s ďalšou poľskou hráčkou, jej meno nebudem zatiaľ uvádzať. Hlásia sa ešte dievčatá, ktoré by tu radi hrali. V každom prípade, nechceme ustúpiť z pozícií, ktoré sme si vybudovali,“ dodal popradský hokejový tréner.

Popradské hokejové majsterky v plnej záťaži: Cieľom obhajoba titulu
30
Galéria
Foto: Peter Handzuš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM