Hokej

Popradské líšky v novej sezóne ciele nemenia. Prvý zápas už v sobotu

Ženský hokejový klub Poprad odohrá v sobotu 9.septembra 2017 o 18:45 na popradskom zimnom štadióne prvý zápas novej sezóny, v ktorom si zmeria sily s HC OSY Spišská Nová Ves.

Ilustračný obrázok k článku Popradské líšky v novej sezóne ciele nemenia. Prvý zápas už v sobotu
Foto: Peter Handzuš

V porovnaní s uplynulom majstrovskou sezónou v kádri Popradských líšok veľké zmeny nenastali. „Na 90% nám káder ostal pohromade. Doplnili sme káder o mladé dievčatá, ktoré majú perspektívu, aby sme ich postupne zapracovali do kádra tak, ako sme to robili v minulosti. Podarilo sa nám získať brankárku Natáliu Kozačuk z Ukrajiny a boli by sme radi, ak by sa nám podarilo dohodnúť s ešte jednou šikovnou útočníčkou z Poľska,“ informoval tréner Popradských líšok Ivan Bednár.

Po uplynulej sezóne to pritom vyzeralo tak, že káder majsteriek Slovenska sa rozpŕchne po Európe. „Boli nám hlásené odchody do Švédska, Dánska, do Českej republiky. Momentálne si ale myslím, že máme v Poprade vytvorené také podmienky, že dokážeme konkurovať aj niektorým ekonomický silnejším tímom v Európe. Snažíme sa dievčatám pomôcť pri výbere školy, pomáhame im zabezpečiť ubytovanie, venujeme sa im hokejovo – a to je to správne, čo sa nám osvedčilo,“ doplnil popradský tréner. Okrem samotného kádra posilnili líšky realizačný tím o vlastného fyzioterapeuta, viac pozornosti budú venovať aj marketingu.

Finančnú stabilitu sa ŽHK snaží zabezpečiť postupnou a systematickom prácou. Jej dôkazom je aj rozširujúce sa portfólio partnerov. „Sme radi, že po rokoch titulov a úspechov máme podporu mesta. Máme stálych sponzorov ku ktorým sa postupne začali pridávať ďalší a dnes už máme podpísané zmluvy aj na tri roky. Naši partneri jednoducho vidia, že pracujeme poctivo, transparentne a že u nás sa peniaze nestrácajú – sú vynaložené len na dievčatá,“ doplnil Bednár.

V novej sezóne majú Popradské líšky opäť najvyššie ambície. Veľkou športovou výzvou je aj návrat ŠKP Bratislava, ktorý tvorí základ reprezentácie, do domácej súťaže. Popradčanky chcú opäť vyhrávať a baviť hokejom. „Tento cieľ prenášame aj na dievčatá, aby s tým šli na ľad. Aby šli ale aj s pocitom, že hokej je hra, ktorú si idú zahrať a zabaviť sa. A hlavne zabaviť divákov atraktívnym hokejom,“ uzavrel Ivan Bednár.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM