Simona Ivančáková Rôzne

Popradský rok 2015 na FOTKÁCH: 10 momentov, ktoré v meste stáli za to

Ubiehajú posledné dni roka a prichádza čas obzrieť sa dozadu. Vybrali sme pre vás desať zaujímavých okamihov, ktoré rok 2015 priniesol do nášho mesta.

Ilustračný obrázok k článku Popradský rok 2015 na FOTKÁCH: 10 momentov, ktoré v meste stáli za to
Zdroj: Dnes24.sk

Kalendárny rok, s ktorým sa už onedlho budeme definitívne lúčiť, nebol v Poprade skúpy na pekné či prekvapivé momenty, zaujímavé stretnutia, milé situácie… Mnoho z nich sa podarilo zachytiť a spolu tvoria akúsi mapu toho, aký rok majú Popradčania za sebou.

O mnohé výjavy sa postarali ľudia, o niektoré príroda, o iné dokonca štvornohí miláčikovia. Pozrite si desať fotiek z roku 2015, zachytávajúcich rôzne situácie v na rôznych miestach v Poprade:

Zasnežené mesto vašimi očami (foto č. 1)

Hneď prvý mesiac v roku bol poznačený množstvom snehu, ktorý sa v Poprade vyskytol. Mesto riešilo problémy s jeho odpratávaním, ale mnohým obyvateľom mesta robil radosť. A preto nechýbalo množstvo fotiek, ktoré ste nám poslali.

Žiadosť o ruku na štadióne (foto č. 2)

Na domácom hokejovom zápase proti Martinu prišla v prvej tretine nečakané prerušenie hry. Pred zrakom viac ako tisíc divákov požiadal František svoju priateľku Lenku o ruku. Romantická chvíľka skončila odpoveďou „áno“ a mohlo sa ďalej pokračovať v hre.

Hokejisti s gitarami v ruke (foto č. 3)

Popradskí hokejisti okrem predvedenej hry vedia fanúšikov zabávať aj iným spôsobom. Inak tomu nebolo ani tento rok, keď v marci vymenili hokejky za elektrické gitary a predviedli, že im to ide dobre aj mimo ľadovej plochy.

Prvomájová retro svadba (foto č. 4)

Sympatická dvojica sa rozhodla spečatiť svoj sľub lásky na prvého mája. Nič by na tejto svadbe nebolo nevšedné, keby nepripomínala svadbu z čias socializmu. Nechýbali zväzácke šatky, transparenty či vlajky.

Najobľúbenejším učiteľom je Popradčan (foto č. 5)

V ankete Zlatý Amos tento rok kráľoval učiteľ Pavol Leško, ktorý už roky pôsobí na Spojenej škole na Ul. Dominika Tatarku v Poprade. Jeho ľudský a profesionálny prístup ocenili natoľko, že sa stal najlepším učiteľom na Slovensku v tomto roku.

Popradom prešli stovky cyklistov (foto č. 6)

V júni sa na celom území republiky konali cyklistické preteky Okolo Slovenska. A Poprad bol jedným z etapových miest. Cieľ tej druhej bol na námestí v Spišskej Sobote, ktorá touto akciou poriadne ožila.

Objatia v meste (foto č. 7)

Štvrtý ročník Hug Day sa konal aj tento rok v Poprade. Viac ako 50 dobrovoľníkov pobehovalo po uliciach mesta, aby rozdali objatie takmer každému, kto okolo nich prešiel. Výsledkom bolo 10 424 objatí, ktoré sa počas pár hodín pod Tatrami rozdali.

Megaakcia v Poprade (foto č. 8)

Národné stretnutie mládeže P15 sa v lete konalo v našom meste. Niekoľko tisíc mladých ľudí z celého Slovenska sa zišli pod Tatrami. A jednou z akcií, ktoré usporiadali bola aj zbierka šatstva. Takmer 500 kilogramov vyzbieraných vecí poputovalo pre sociálne slabšie rodiny v okrese.

Otvorenie obchodného centra (foto č. 9)

Dlhoočakávané otvorenie najväčšieho nákupného centra v meste sa konalo 22. októbra. Vyrástlo na mieste bývalého obchodného domu Prior. Od svojho otvorenia privítalo tisícky návštevníkov a nakupujúcich nielen z okolia, ale aj zo zahraničia.

Vianočná výzdoba (foto č. 10)

S príchodom Mikuláša je spojené aj rozsvietenie vianočnej výzdoby. A na tú našu je hrdý každý Popradčan. Nie nadarmo aj zahraniční turisti hovoria o tom, že Poprad patrí k tým najkrajším vyzdobeným menším mestám.

Čítajte tiež:

Keď dostanete chuť si na Silvestra vyraziť mimo nášho mesta: Čo môžete zažiť v známych lokalitách pri Poprade?

Vianoce v popradskom psom útulku? Pracovníci zažili nádherné dojatie, takto krásne sa zachovali ľudia!

Foto: ilustračné

Rok 2015 v Poprade: Pripomeňme si 10 zaujímavých momentov
10
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM