Kristína Kožiaková Správy

Poslanec upozornil na problém: Dokedy budeme na matrike toľko čakať?

Na zastupiteľstve sa riešili aj sťažnosti občanov s čakaním na mestskom úrade. Prečítajte si ako sa chystá v mesto tento problém vyriešiť.

Ilustračný obrázok k článku Poslanec upozornil na problém: Dokedy budeme na matrike toľko čakať?
Foto: Katarína Oravská

Poslanec Miroslav Fašang vystúpil na zastupiteľstve s požiadavkou od občanov, či je možné zjednodušiť proces overovania podpisov a vybavovania rodných listov prípadne iných záležitostí na matrike. „Je možné zjednodušenie tohto procesu, pretože pokiaľ si príde občan dať overiť podpis, najskôr si vystojí radu ku overovateľovi, potom ho pošle vystáť radu do pokladne a potom zase ide späť.“

Podľa slov poslanca sa na túto konkrétnu vec sťažovalo už viac občanov a tento problém nevidí len pri overovaní ale aj vybavovaní listín na matrike.

" Dal som vyhotoviť prieskum, na určenie hodnoty zákaziek, koľko by nás stály príručné trezoríky, pretože bez tých to nieje možné a tak isto som dal vyhotoviť prieskum na možnosti platiť kartou cez terminál," odpovedal na otázku poslanca prednosta mestského úradu Martin Juhaniak.

Predstavu o tom ako by to malo fungovať má prednosta takú, že keď občania prídu na matriku, matrikárka vystaví doklad a platba sa spáruje za službu, ktorá bola vykonaná a tak isto to bude aj pri overovaní podpisov aj evidencie. „V rámci finančných možnosti tento rok, alebo začiatkom nového roka“ upresnil časový horizont riešenia problému na záver prednosta mestského úradu v Brezne.

Môže vás zaujímať:

Nad schátralou telocvičnou visí otáznik: Dostane Brezno zelenú a dočkáme sa jej znovuzrodenia?FOTO

Tomáš Abel otvorene o komunikácii cez svoj Facebook: Dostáva množstvo otázok, nechýbajú ani bizarnosti ako táto…

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM