Lenka Fedorová Regióny Rôzne

Potulky mestom Košice: Čo ukrýva Ústavný súd?

Poznáte tajomstvá Ústavného súdu? S Milanom Kolcunom sa dozviete viac v septembrových potulkách Košicami.

Ilustračný obrázok k článku Potulky mestom Košice: Čo ukrýva Ústavný súd?
Zdroj: TASR

Obľúbený sprievodca Milan Kolcun prevádza zvedavcov zákutiami mesta každý mesiac. Inak tomu nebude ani tentokrát. Čo ukrýva Ústavný súd?

O Ústavnom súde, ktorý sídli v Košiciach bolo v poslednom čase počuť najmä v súvislosti poplašnými správami o uložení bomby. Tie sa napokon nepotvrdili. Súd však v sebe ukrýva množstvo zaujímavostí, o ktorých ste doteraz ani len netušili. Milan Kolcun o nich porozpráva už v septembri.

Prehliadky s Milanom Kolcunom sa začínajú v piatok (7. septembra) o 15:30 a 17:00, pokračovať budú v sobotu (8. septembra) o 10:30, 12:00, 14:00, 15:30 a v nedeľu (9. septembra) o 12:00, 14:00 a 15:30.

V sobotu o 11:00 sprevádza Balassa v slovenskom jazyku, o 16:00 v maďarskom jazyku. V nedeľu sprevádza o 14:30 v slovenskom jazyku a 16:00 v maďarskom jazyku.

Potulky mestom sa konajú pre obyvateľov mesta i návštevníkov, avšak zakaždým ich čaká iná téma a trasa a zaujímavosti z histórie i súčasnosti Košíc priamo na mieste. Počas potuliek sa často môžu dostať na inak neprístupné miesta. Potulky sa konajú za každého počasia so začiatkom pred Štátnou vedeckou knižnicou.

V októbri sa môžu nadšenci potuliek tešiť na tému Technická univerzita a v novembri na tému Detská železnica. Organizátorom Potuliek je Mestské informačné centrum mesta Košice.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM