Zo Slovenska Zo Slovenska

POTULKY PO SLOVENSKU: Krajina pod Tatrami ako na dlani. Odkiaľ je najlepší výhľad?

Štiavnické vrchy, Biele Karpaty, Považský Inovec či Banská Štiavnica. TOP 5 výhľadov na našu krajinu, ktoré vám vyrazia dych. Pokračujeme v letnom seriáli, ktorý predstavuje zaujímavé miesta na Slovensku a zároveň skvelé tipy na vašu dovolenku.

Ilustračný obrázok k článku POTULKY PO SLOVENSKU: Krajina pod Tatrami ako na dlani. Odkiaľ je najlepší výhľad?
Zdroj: TASR

Vartovka v Krupine

Asi 13 metrov vysoká strážna veža bola postavená v druhej polovici 16. storočia. Z centra Krupiny vás sem dovedie modrá značka. Vartovka ponúka výhľad na široké okolie Štiavnických vrchov a Krupinskej planiny. Veža je zrekonštruovaná a voľne prístupná.

Rozhľadňa Soblahov pri Trenčíne

Rozhľadňu Soblahov otvorili v novembri minulého roka z iniciatívy Spolku priateľov Soblahova. Táto dvojpodlažná, 9,5 metra vysoká drevená konštrukcia je nielen ideálnym miestom na pozorovanie okolitých miest, ale odkrýva aj pohľad na Biele Karpaty, Považský Inovec či Strážovské vrchy.

POTULKY PO SLOVENSKU: V skanzenoch to stále žije. Čo tak svadba v najstaršom z nich?

Kalvária v Banskej Štiavnici

V Banskej Štiavnici nie je núdza o miesta s nádhernými výhľadmi, či už sa pozeráte z Nového zámku alebo napríklad z najvyššie položeného tajchu Ottergrund. No mestská Kalvária z 18. storočia má v tomto smere špeciálne postavenie – červené strechy domov, kostolné veže či historické dominanty mesta s pozadím Štiavnických vrchov budete mať ako na dlani.

Terchovské srdce

30 metrov vysoká rozhľadňa Terchovské srdce patrí medzi najvyššie na Slovensku. Vypína sa na vrchu Oblaz a svojím tvarom pripomína Jánošíkovu šibenicu. Verejnosti bola sprístupnená v októbri 2015 ako súčasť náučného chodníka. Z jej vrcholu pekne vidieť nielen Terchovú, ale i Malý a Veľký Rozsutec či Tiesňavy.

POTULKY PO SLOVENSKU: Zachráňte hrady a kláštory! Osem miest, ktoré potrebujú vašu pomoc

Rozhľadňa Tokaj

Špecifický dizajn rozhľadne pripomínajúci drevený sud zapadá do vinohradníckeho rázu obce Malá Tŕňa v okrese Trebišov. Z vyhliadkovej plošiny tejto 12 metrovej konštrukcie, ktorú otvorili v máji minulého roka, sa vám naskytne pohľad na vinice jedinečného tokajského regiónu. Rozhľadňu sa oplatí navštíviť aj vo večerných hodinách, kedy je krásne nasvietená.

Vyhliadky
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM