Správy

Potvrdené, na Podskalke vyrastie škôlka: Mesto získa vyše 259 000 eur z eurofondov

V humenskej osade Podskalka vyrastie nové predškolské zariadenie. Mestu odklepli žiadosť o nenávratný finančný príspevok.

Ilustračný obrázok k článku Potvrdené, na Podskalke vyrastie škôlka: Mesto získa vyše 259 000 eur z eurofondov
Zdroj: TASR

Mesto Humenné získa na základe schválenej žiadosti viac ako 259 000 eur na projekt Materská škola v osade Podskalka z eurofondov, konkrétne z Operačného programu Ľudské zdroje. Spravodajský portál Humenné 24 o tom informovala Michaela Dochánová z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom.

Podľa jej ďalších slov, predpokladané celkové náklady na stavebné práce v zmysle vypracovanej projektovej dokumentácie sú vo výške 326 000 eur, s tým, že mesto počíta s úsporou celkových investičných nákladov na základe realizácie verejného obstarávania.

„Cieľom tohto projektu je vytvoriť pre 42 detí adekvátne priestorové a materiálno-technické podmienky na realizáciu predprimárneho vzdelávania detí pochádzajúcich z marginalizovaných rómskych komunít,“ uviedla Dochánová.

Ako doplnila, výstavba novej samostatnej budovy materskej školy umožní nielen väčšiemu počtu detí navštevovať toto predškolské zariadenie, ale zároveň sa zlepšia aj priestorové podmienky v pôvodnej budove, ktorá doteraz slúžila pre potreby základnej a aj materskej školy.

S realizáciou projektu chce radnica začať v marci budúceho roka.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM