Filip Chudý Správy Regióny Hokej

Považskobystrický zimák dostal novú podobu: A to nemá byť všetko! VIDEO a FOTO

Zimný štadión v našom meste dostal nový šat, ale dlho mu nevydrží. Čo sa spravilo a aké sú najbližšie plány?

Ilustračný obrázok k článku Považskobystrický zimák dostal novú podobu: A to nemá byť všetko! VIDEO a FOTO
19
Galéria

Zimný štadión v Považskej Bystrici nepatrí medzi tie najmladšie, keďže má už viac ako 40 rokov. Pred dvoma rokmi na ňom kompletne vymenili starú strojovňu, keďže nespĺňala podmienky, ktoré požadoval odbor civilnej ochrany okresného úradu. Podobne bola v nevyhovujúcom stave aj hracia plocha, sprchy v šatni hostí a tiež sociálne zariadenia pre divákov. A keďže by náš hokejový klub nedostal od Slovenského zväzu ľadového hokeja ďalšiu výnimku na budúcu sezónu, muselo prísť k ich rekonštrukcii.

Tá prebiehala počas letných mesiacov a zhltla približne 260 až 270-tisíc eur. Dnes je už ale na konci a hokejisti môžu využívať novú hraciu plochu, na ktorej sa aktuálne pripravujú na novú sezónu, ktorá sa začne v septembri. Vo štvrtok 17. augusta sa náš zimný štadión oficiálne otvoril, hoci trénovať sa na ňom začalo už v pondelok. Do začiatku sezóny sa budú dorábať ešte sprchy v šatni hostí, preto sa na našom štadióne aktuálne ešte nemôžu hrať prípravné zápasy, ale štart do novej sezóny by to ohroziť nemalo. Tiež sa ešte musia namaľovať čiary, na ktoré pribudne ľad hrubý cca 2 cm, čím celková hrúbka ľadu bude mať 4–5 cm.

„Je to krásne, že sa nám podarilo zimný štadión zrekonštruovať a dostali sme ho na úroveň slušného štadióna. Už sa nemusíme na Slovensku hanbiť, keď nás zaň kritizovali a súperi mali k nemu pripomienky,“ povedal prezident HK 95 Považská Bystrica Miloš Kraus.

Ten ďalej prezradil, že sa im podarilo vybaviť ďalšiu dotáciu vo výške cca 150-tisíc eur. „Máme preto v pláne ešte viac skrášliť hokejový stánok, aby zodpovedal dnešnej dobe. Chceme zatepliť stenu od strojovne, dorobiť niektoré veci so strechou, kde máme problémy s pretekaním, tiež dorobiť šatne a drobnosti okolo mantinelov,“ uviedol Kraus s tým, že to preinvestujú do konca tohto roka. Dotáciu od Úradu vlády si pochvaľoval aj primátor Karol Janas, keďže podľa jeho slov chcú, aby každý návštevník našiel na našom štadióne príjemné prostredie, k čomu rekonštrukcie môžu pomôcť.

Zimák v Považskej Bystrici: Jeho slávnostné otvorenie po rekonštrukcii
1
Galéria

Riaditeľa Mestských športových klubov Považská Bystrica Ľubomíra Kuboviča teší, že najnovšie rekonštrukcie okrem skultúrnenia prostredia dopomôžu aj k zníženiu nákladov na prevádzku zimného štadióna. „Prvé odhady hovoria, že energetická náročnosť by sa mala znížiť o cca 10–15 percent. Za minulý rok bola na zimný štadión celková energetická náročnosť niečo pod 100-tisíc eur. Preto veríme, že po novom bude niekde na úrovni 85 až 90-tisíc eur,“ doplnil Kubovič s tým, že ešte pred rekonštrukciou strojovne a osvetlenia bola na úrovni 175-tisíc eur.

Zimný štadión v Považskej v novom šate: Ako po novom vyzerá?
19
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Autobusovú stanicu v Považskej čaká rekonštrukcia: Čo všetko má byť nové? FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM