Krimi

Poznáte ich? Polícia má identikity zlodejov z Balneologického múzea

Polícia zverejnila identikity mužov, ktorí mali ukradnúť v Balneologickom múzeu v Piešťanoch vzácne historické šperky. O pomoc prosí verejnosť.

Ilustračný obrázok k článku Poznáte ich? Polícia má identikity zlodejov z Balneologického múzea
Zdroj: TASR

Polícia sa obracia na verejnosť, ak niekto dvoch mužov na vyhotovených kresbách spoznal, nech kontaktuje číslo 158. Informovala krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.

Ku krádeži došlo v sobotu 26. novembra krátko pred záverečnou. Dvaja muži si riadne zakúpili lístky do múzea, kde poškodili vitrínu a ukradli prsteň a tri brošne v hodnote 150-tisíc eur. Potom utiekli pešo smerom do centra mesta.

Jeden muž bol asi 175 cm vysoký, v čiernej bunde s kapucňou, na sebe mal oblečené tmavé nohavice a obuté bledé členkové topánky. Muž mal tmavé vlasy, strednej dĺžky, na tvári mal okuliare s výrazným rámom a silnými dioptriami, tmavé oči a na oholenej tvári boli výrazné jazvy. Muž chodil pomalšie, hojdavým spôsobom.

Druhý muž bol nižší, asi 170 cm vysoký, mal hnedé, asi päť cm dlhé vlasy, snedú tvár a oproti tvári, výrazne tmavšie ruky. Na sebe mal oblečené pravdepodobne tmavomodré nohavice, mokasíny čiernej farby a čiernu bundu do pása.

Polícia ihneď začala s pátraním a preveruje všetky informácie.Zároveň upozorňuje občanov, aby si pri kúpe drahých predmetov dali pozor na možnosť ponuky kradnutých šperkov. Akékoľvek informácie o mužoch a šperkoch im môžu občania nahlásiť.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM