Monika Földešiová Tlačové správy

Poznáte trendy na jar 2016? Zažiarte s nimi

Zima sa tvári, že nás tak skoro neopustí a módne domy a svetoví návrhári nám už robia chute ukážkami svojich kolekcií. Zachytili ste najvychytenejšie módne móla, ktoré už stihli ohlásiť trendy na jar 2016?

Ilustračný obrázok k článku Poznáte trendy na jar 2016? Zažiarte s nimi
Zdroj: TASR

Ak ste to šťastie nemali, tu je súhrn toho najdôležitejšieho, čo vám nesmie uniknúť. Aké sú teda jarné trendy pre rok 2016?

Minimalizmus a asymetrické tvary

Nechajte sa opantať minimalistickým oblečením. Hoci minimalizmus nikdy neprestal byť trendy, teraz sa k tomuto štýlu vracajú aj tí najžiadanejší dizajnéri, ktorí diktujú trendy. Samozrejme, že by to neboli oni, keby to trošku neozvláštnili – minimalistické kúsky áno, ale keď si ich vyberiete v asyemtrickom strihu, dostanete stokrát áno. Nosiť sa budú hlavne hranaté kabátiky bez goliera. Najkrajšie kabelky pre ženy pre túto jar budú tiež v podobnom štýle – hranaté tvary, minimalistický štýl a kontrastné farby.

Farby, vďaka ktorým zažiarite

Roku 2015 kráľovala marsala, farba v odtieňoch vínovej a ako to bude tento rok? Zatiaľ to nevyzerá tak, že by sa niektorá z farieb mala stať takouto dominantnou, ale zatiaľ sa o slovo najhlasnejšie hlási hnedá a oranžová farba. Ďalšími farbami, ktoré bude najviac „in“, je šedá, korálová či indigová. Ak budete hľadať trendy dámske hodinky, skúste sa poobzerať po medených odtieňoch, ktoré budú k týmto farbám dokonalo pasovať.

Dajte si záležať na detailoch

Veľkou výhodou je, že aj lacné náhrdelníky môžu vyzerať úplne špičkovo. Prečo? Pretože pokračuje trend, ktorý hovorí o tom, že výrazné a veľké náhrdelníky sú top. Ale pozor, nekombinujte ich s inými výraznými šperkami. Nič dobré by z toho nevzniklo, iba poriadna bitka o dominanciu. Preto si dajte buď výrazný náhrdelník, žiarivé náušnice alebo hrubý náramok. Nikdy to nekombinujte naraz. Veľmi pekne vyzerá, keď kovové prvky na kabelke zladíte v rovnakých tónoch, v akých máte šperky. Síce detail, ale práve ten sa postará o to, aby ste vyzerali neodolateľne.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM