Správy Zo Slovenska

Pozor, aby vás cez víkend neodfúklo, problémy môže narobiť aj sneh

Vietor by mal poriadne fúkať na celom území Slovenska, sneženie meteorológovia očakávajú hlavne v sobotu.

Ilustračný obrázok k článku Pozor, aby vás cez víkend neodfúklo, problémy môže narobiť aj sneh
Zdroj: TASR

Meteorológovia varujú počas víkendu pred silným vetrom. Ten by mal potrápiť najmä okresy Brezno, Rožňava, Gelnica, Spišská Nová Ves a Poprad.

Na tomto území by mohol vietor miestami dosiahnuť rýchlosť 80 až 100 kilometrov za hodinu, Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal v tejto súvislosti výstrahu druhého stupňa.

Zdroj: TASR

Fúkať bude všade

Vietor by však mal potrápiť aj oblasť západného Slovenska a niektoré severné oblasti stredného Slovenska. Pre tieto kraje vydali meteorológovia zatiaľ prvý výstražný stupeň. Vietor by mohol miestami dosiahnuť rýchlosť 60 až 85 kilometrov za hodinu a môže predstavovať potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity.

Na silnejší vietor by si mali dávať pozor niektoré južné okresy stredného a východného Slovenska aj v nedeľu (13. 11.). Meteorológovia pre ne vydali druhý výstražný stupeň. Pre západné Slovensko a niektoré severné časti stredného a východného Slovenska vydali prvý výstražný stupeň. Zároveň však pre Banskobystrický, Žilinský, Prešovský a Košický kraj platí na tento deň výstraha pred snehovými jazykmi a závejmi.

Víkendové počasie

Sobota bude zamračená, očakáva sa občasné sneženie, na juhu dážď. Teploty v rozmedzí 0 až 5 stupňov, takže na niektorých miestach sa dá pri topiacom sa snehu, alebo daždi očakávať poľadovica. V nedeľu bude prevažne polooblačno. Teploty –1 až 4 stupne.

Pocasie pocas vikendu
6
Galéria
Zdroj: TASR a Internet
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM