Tlačové správy Tlačové správy

Práca v zahraničí a vrátenie daní

Podľa odhadov pracuje v zahraničí viac ako 250 tisíc Slovákov. A neustále k nim pribúdajú ďalší. Aj vy patríte medzi tých, ktorí by chceli vyskúšať svoje šťastie za hranicami?

Ilustračný obrázok k článku Práca v zahraničí a vrátenie daní
Zdroj: TASR

Ako nájsť zamestnanie mimo územia Slovenska? Ako nájsť prácu opatrovateľky, zámočníka, skladníka či predavača v zahraničí? Nie je to nič komplikované, stačí využiť služby personálnej agentúry, ktorá vám prácu v zahraničí dokáže sprostredkovať.

Hľadajte iba tie transparentné

Po otvorení pracovného trhu sa objavovali prípady podvodného sprostredkovania práca v zahraničí ako huby po daždi. Hoci takýchto prípadov je už oveľa menej, žiaľ, stále sa raz začas objavia. Preto je dôležité vybrať si personálnu agentúru, ktorej môžete dôverovať. Takú, ktorá vám prácu skutočne zaistí a nebude v tom žiadny háčik. Neviete, kde takú nájsť? Využite služby personálnej agentúry Atena.sk. Agentúra, ktorá od rok 2008 pomohla nájsť prácu viac ako 177 tisíc ľuďom.

Čo musíte urobiť?

Hľadáte prácu ako opatrovateľka v Anglicku alebo zámočník v Nemecku? Navštívte stránku Atena.sk a tam si nájdete vašu vysnívanú pozíciu v zahraničí. Napríklad opatrovateľka v Anglicku môže zarobiť aj 1300 £ mesačne. Lákavý plat, čo poviete? Musíte platiť poplatky za registráciu? Nie, neplatíte žiadne poplatky vopred, navyše vám spoločnosť pomôže vycestovať a zabezpečiť ubytovanie na mieste výkonu vašej práce. Transparentnosť a pomoc svojim klientom – oblasti, na ktorých si spoločnosť Atena.sk zakladá.

Vrátenie daní

Rozhodli ste sa pracovať ako opatrovateľka v Anglicku? Pracovali ste tam menej ako jedno daňové obdobie? V tom prípade máte nárok na vrátenie dane v Anglicku. Tento nárok vzniká až 95 % zahraničným pracovníkom, ktorí robia v Anglicku. Neviete, ako na to? Neviete, čo všetko musíte urobiť pre to, aby vám vrátili dane? Nenechajte to len tak, obráťte sa na odborníkov z TJ-Legal a získajte svoje dane späť.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM