Rôzne Zo Slovenska

Prečo sa muži nechcú ženiť? Tisíce Slovákov sa odpovede dožadovalo od Googlu

V desiatke najvyhľadávanejších výrazov začínajúcich sa na „prečo“ je v rebríčku Google za rok 2015 aj otázka týkajúca sa ostychu mužov pred svadbou.

Môj chlap sa k ničomu nemá. Veta, ktorou sa známym často posťažuje nejedna vydajachtivá slečna. Pravidelné narážanie na problém menom neochota partnerov spečatiť vzťah oficiálnym „áno“ je aj u nás v posledných rokoch trendom. Potvrdzuje to aj vyhľadávač Google, v ktorom je práve tento výraz na Slovensku desiatym najvyhľadávanejším za rok 2015. Čo je za tým?

Sloboda nadovšetko

Naproti tomuto presvedčeniu môže pre muža spečatenie vzťahu na úrade či v kostole pripomínať niečo ako väzenie. Nepočúva sa to dobre, ale mimo manželského zväzku nadobúda pocit, že je voľný, že jeho sloboda je nedotknuteľná.

V prípade vážneho problému sa môže jednoducho zbaliť a neobzerať sa za seba. V tom prípade oželie aj „rodinnú“ pohodu, ktorú partnerka dokáže v domácnosti vytvoriť a tie košele či tričká si napokon ožehlí aj sám.

Zodpovednosť ako strašiak

Po sobáši je to už oficiálne spečatené. Záujmy a potreby muža sú limitované, už nemôže egoisticky hľadieť len na seba, nastupuje zodpovednosť – zabezpečiť bývanie, komfortný život, urobiť partnerke radosť, byť jej oporou aj v ťažších chvíľach. Mnohí sa pre spoločné bývanie rozhodnú až po svadbe, v jednej domácnosti si na seba začínajú zvykať, na rad prichádzajú kompromisy, nezhody.

Muž by si rád pozrel v televízii futbal, ale v rovnakom čase beží aj romantická komédia. Problém je na svete. Osobný priestor sa mu výraznejšie limituje, doba, kedy si s priateľkou vyšiel do baru, prechádzku či na kúpalisko v čase, ktorý si sám manažoval, sú preč. A na to sa nezvyká ľahko.

PREČÍTAJTE SI: Najbláznivejšie svadobné fotky: Pre netradičné zábery sú mladomanželia schopní urobiť úplne všetko

Nechápavosť

Už sa to ani viac naznačiť nedá. Pristavujete sa pri výkladoch so svadobnými šatmi, na monitore nechávate otvorené svadobné stránky, schránku máte plnú tematických časopisov, lenže vás partner ako keby bol hluchý a slepý.

„Tlačiť na pílu nie je vždy tým najlepším riešením, radšej použite svoj šarm, dôvtip a nápaditosť, muž má rád pocit, že nápad prišiel z jeho hlavy. Doprajte mu ho," radí vzťahová poradkyňa Soňa Balogová.

Argumenty

„Zobrať sa? A to už prečo? Však veľmi dobre vieš, že Jožo s Beatou sa zosobášili a pokazil sa im vzťah.“ Aj takýto dialóg ste už možno počuli. Štatistiky navyše hovoria, že polovica manželstiev končí rozvodom. Muži argumentujú aj tým, že mať vzťah „na papieri" je zbytočnosť, doba už pokročila.

Muži si zavše nechávajú otvorené pomyselné zadné vrátka. Je to tá pravá? Nestretnem už krajšiu, lepšiu? Tiež je v popredí pohľad, že svadbou sa všetko zmení k horšiemu. Partnerka priberie, nebude sa o seba starať, sexi šatník vymení za menej príťažlivý.

Ktovie, možno medzi vyhľadávanými heslami bude najbližšie aj Prečo sa ženy chcú vydávať?

PREČÍTAJTE SI: FOTO: Kuriózny svadobný zážitok. Tetušky v krojoch na silných strojoch!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM