Tlačové správy

Prečo sa oplatí klásť dôraz na akcenty?

Nie je nič krajšie ako dizajnové a zároveň funkčné bývanie.

Ilustračný obrázok k článku Prečo sa oplatí klásť dôraz na akcenty?
Zdroj: TASR

No nie všetko dizajnové sa dá naozaj aj používať v skutočnom živote, preto by ste sa mali ovládnuť a radšej si kúpiť o niečo menej krásny nábytok, ktorý dokonale využijete ako jedinečný dizajnový kúsok, ktorý vám z vašej obývačky iba odkrojí miesto. Aký nábytok je trendy? A aké doplnky sa k nemu hodia?

Nebojte sa odviazať

Nesie sa vaša obývačka v neutrálnych farbách? Osviežte to tam! Výrazné sedačky či pohovky sú dnes trendy. Máte béžový koberec a biele steny? Uznajte sami, že potrebujete trochu vzruchu a oživenia. Výrazná sýtomodrá sedačka, smaragadovo zelená taburetka či výrazné červené kreslo vlejú vašej obývačke krv do žíl.

Drevo. Veľa dreva

Krásny drevený jedálenský stôl z masívu a s patinou. Že sa nehodí k vášmu modernému štýlu obývačky? Naopak, práveže sa skvelo hodí – dnes sa kontrast pri zariaďovaní interiérov nosí. Drevo dokáže miestnosť opticky krásne oživiť a zohriať. Či už ide o podlahu alebo samotný nábytok.

Netradičné tvary a vzory

Nemusíte sa báť ani vzorovaného nábytku – len si predstavte limetkovo zelené kreslo s kvetovaným vzorom. Príliš extravagantné? Skúste netradičné lampy – z dreva alebo v abstraktných či geometrických tvaroch, ktoré sa hrajú so svetlom. Skvelé oživenie.

Drevo kombinujte s kovom

Kovové akcenty najlepšie v tmavších odtieňoch – mosadzné nábytkové kovania, rámy medenej farby na obrazoch či zrkadlách, zlatá dekorácia, bronzová váza. Kovové akcenty dajú vyniknúť drevu a zároveň sú najkrajším šperkom vašej obývačky.

Veľké obrazy

Jeden veľký obraz je oveľa lepší a krajší ako dvadsať malých, ktoré sú chaoticky rozmiestnené po všetkých stenách. Obrazy dokonca ani nemusia visieť, môžete ich len nedbalo oprieť o stenu alebo položiť na stôl pri stene a oprieť. Ležérny minimalistický štýl je to, čo oživí vaše domovy.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM