Aktualizované Šport

Po výtržnostiach fanúšikov Sparty zasahovali ťažkoodenci, zápas prerušili. Derby napokon pokračuje + GALÉRIA

"Bi a bi, bi Slováka do hlavy," s týmto a podobnými pokrikmi počastovali fanúšikovia pražskej Sparty domácich, ktorí sa tiež nenechali zahanbiť. Počas zápasu napokon chuligáni preskočili plot, vbehli na hraciu plochu a napadli domácich.

Ilustračný obrázok k článku Po výtržnostiach fanúšikov Sparty zasahovali ťažkoodenci, zápas prerušili. Derby napokon pokračuje + GALÉRIA
Zdroj: TASR

Zápas bol v 43. minúte po výtržnosiach prerušený. Nikto nevie, či sa napokon očakávané derby dohrá. K výtržnostiam došlo napriek tomu, že organizátori zápas vyhodnotili vopred ako rizikový. Polícia prijala viaceré bezpečnostné opatrenia.

Niekoľko minút trvajúcu potýčku následne prerušil až zásah polície a ťažkoodencov. O osude zápasu rozhoduje Bezpečnostná komisia UEFA.

Inkriminovaný moment nastal potom, čo zo sektora „rudých“ vyletelo v závere prvého polčasu niekoľko vytrhnutých sedačiek a na tartanovú dráhu štadióna na Pasienkoch dopadli svetlice. Následne fanúšikovia českého klubu vylomili oplotenie a napadli divákov sediacich vo vedľajších sektoroch. Podľa TASR sa mnohí z nich v rámci bezpečnosti pokúsili ukryť pred agresormi útekom smerom k hracej ploche. Rozhodca vyhodnotil vzniknutú situáciu za bezpečnosť ohrozujúcu a poslal hráčov oboch tímov do šatní. „Bolo to veľmi hektické a jednoducho nebolo kam utiecť,“ popisuje situáciu moderátor RTVS Marcel Merčiak.

Aktualizácia 20,17 hod.: UEFA rozhodla, že zápas bude pokračovať, informuje RTVS. Pri akýchkoľvek ďalších výtržnostiach však rozhodca duel definitívne ukončí, oznámili na štadióne prostredníctvom hlásateľa.

Novinári sa zhodujú, že pochybili organizátori, ktorí neboli pripravení. Bezpečnostné zložky zasiahli neskoro. Ide o európsku blamáž.

Prvý polčas trval kvôli prerušeniu hodinu a 25 minút a skončil nerozhodne 0:0.

Aktualizácia 20,43 hod.: Zápas pokračuje druhým polčasom. Azda už bude pokoj. Akékoľvek ďalšie chuligánstvo by znamenalo definitívny predčasný koniec.

V 56. minúte Sparta vedie. Napriek pochybnostiam gól Davida Lafatu rozhodcovia uznali. V 61. minúte už Slovan prehráva 0:2. V 83. minúte sa zdá byť rozhodnuté, Sparta dáva tretí gól.

Prečítajte si aj názory fanúšikov na sociálnych sieťach.

Aktualizácia 21,30 hod.: Sparta zdolala domáci Slovan 3:0! Prečítajte si priebeh dnešného zápasu.

Výtržnosti fanúšikov Sparty prerušili zápas na Slovane
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM