Lucia Lauková Správy

Predseda parlamentu Andrej Danko vypovedal koaličnú zmluvu: TOTO je dôvod

Predseda parlamentu Andrej Danko vypovedal koaličnú zmluvu podpísanú medzi stranami Smer-SD, SNS a Most-Híd.

Ilustračný obrázok k článku Predseda parlamentu Andrej Danko vypovedal koaličnú zmluvu: TOTO je dôvod
Zdroj: TASR

Predseda parlamentu Andrej Danko (SNS) vypovedal koaličnú zmluvu. Zdôvodnil to absolútnou nevyhnutnosťou prenastavenia pravidiel v koalícii. Informovala o tom šéfka komunikácie parlamentu Zuzana Čižmáriková.

„Týmto spôsobom vypovedám koaličnú zmluvu podpísanú 1. septembra 2016 medzi stranami Smer-SD, SNS a Most-Híd,“ napísal svojim koaličným partnerom Danko. Ako dôvod uviedol absolútnu nevyhnutnosť prenastavenia pravidiel v koalícii, novú úpravu pomerov a vzťahov. Taktiež stanovenie absolútne nových priorít, ktoré sa budú premietať v rámci procesu zostavenia nového rozpočtu s cieľom obnovy dôvery medzi koaličnými partnermi, ako aj dôvery verejnosti ku koalícii.

„Dobrá sociálno–ekonomická situácia v roku 2017 ukazuje, že je nutné sa zamerať na nové výzvy a priority, ktoré je potrebné premietnuť do koaličnej dohody a nového programového vyhlásenia vlády. Keď sa darí ekonomike štátu, musia to pocítiť aj samotní občania,“ tvrdí Danko.

Zároveň koaličným partnerom navrhuje bilaterálne, resp. multilaterálne rokovania s vedením SNS o možnosti zostavenia novej koaličnej zmluvy.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM