Katarína Jankeje Hokej

Prehrávajúci Žochári zabojovali v zápase s Detvou: TAKTO fantasticky otočili z 0:3!

S Topoľčancami to v poslednom stretnutí vyzeralo zle. Hokejisti však ukázali svoje kvality a z nepriaznivého stavu otočili a poslali Detvu domov bez bodu.

Ilustračný obrázok k článku Prehrávajúci Žochári zabojovali v zápase s Detvou: TAKTO fantasticky otočili z 0:3!
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Topoľčany v ďalšom kole prvej ligy zabojovali na domácom ľade o body proti silnej Detve. Lepšie skočili do zápasu hostia, už v 6. minúte otvorili skóre. Do konca prvej tretiny dokázali prekonať topoľčianskeho brankára ešte raz, v 17. minúte Detva viedla už 2:0. V druhej časti hry to so zverencami trénera Miroslava Nemčeka vyzeralo zle, súper v 26.minúte zvýšil náskok na rozdiel až troch gólov.

Topoľčanci sa však spamätali a ponúknutú presilovú hry využili na zníženie skóre na 1:3. Tento moment výrazne pomohol domácim, začali čoraz častejšie tlačiť na súpera. O druhý gól sa postaral Paleček, ktorý šikovne ušiel s pukom počas vlastného oslabenia (2:3). V tretej tretine sa ako prví presadili opäť hostia, v 41. minúte sa dostali opäť do dvojgólového vedenia.

Odpoveď Žochárov však nenechala na seba dlho čakať, o dva rýchle góly sa postaral Tomam, v 46. minúte bolo už vyrovnané (4:4). Posledných desať minút prinieslo množstvo šancí na oboch stranách, koncovku však lepšie zvládli naši hokejisti. V 58. minúte sa prvýkrát dostali do tesného vedenia, ktoré si do konca riadneho hracieho času udržali a zdolali Detvu 5:4.

Ziskom troch bodov sme si upevnili ôsme miesto v priebežnom hodnotení, Trnava na nás stráca 9 bodov. Topoľčiansky tím mal v stredu absolvovať zápas na ľade Humenného, tím z východu sa však odhlásil zo súťaže, duel sa teda neuskutoční.

HC Topoľčany – HC 07 Orin Detva 5:4 (0:2, 2:1, 3:1)

Góly: 43. a 46. Toman, 29. A. Lipovský, 35. Paleček, 58. Jurášek – 6. Parkhouse, 17. Graham, 26. Srnka, 41. Sládok, 238 divákov

Môže vás zaujímať:

Prešov našiel prvého premožiteľa v extralige: Topoľčancom opäť patrí líderská pozícia v tabuľke!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM