Tomáš Šuhajda Zo Slovenska

Prekvapenie v humenskej nemocnici: V špitáli sa objavila Katka Knechtová! VIDEO

V Humennom bola k zhliadnutiu jedna z najpopulárnejších slovenských speváčok súčasnosti. A to priamo v nemocnici. Čo tam robila Katka Knechtová?

Ilustračný obrázok k článku Prekvapenie v humenskej nemocnici: V špitáli sa objavila Katka Knechtová! VIDEO
Zdroj: Dnes24.sk

Nie, známa speváčka nepotrebovala navštíviť žiadneho z tunajších doktorov. Naopak, dôvodom jej návštevy boli pacienti. Nemocnica Svet zdravia v Humennom totiž rozbieha od septembra nový dobrovoľnícky projekt zameraný na pomoc pre najmladších a najstarších pacientov. A práve Katka Knechtová sa stala ambasádorkou projektu Krajší deň.

„Cieľom je pomocou externých dobrovoľníkov spríjemniť hospitalizáciu na detských oddeleniach a oddeleniach pre dlhodobo chorých,“ uviedol hovorca siete Svet zdravia Tomáš Kráľ. V humenskej nemocnici pôsobí aktuálne 9 dobrovoľníkov, ktorí túto činnosť robia bez nároku na honorár. „Pravidelne navštevujú tieto oddelenia a čítaním, spevom, spoločenskými hrami, modlitbami alebo iba jednoducho konverzáciou sa snažia zabaviť pacientov a pomôcť im s liečivým procesom,“ opísal Kráľ.

Kto sa môže stať dobrovoľníkom?

Podľa autorky a garantky projektu Tatiany Kosťovej je dobrovoľnícka činnosť súčasťou prosociálneho správania a výrazom súcitu s inými ľuďmi. „Je to prejav altruizmu, cítenia a myslenia pre iných ľudí. Rozhodnúť sa pre službu chorým deťom a dospelým v akomkoľvek smere je hodné nesmiernej úcty a obdivu,“ zdôraznila.

Riaditeľ humenskej nemocnice Marián Béreš verí, že o projekt prejaví záujem čo najviac dobrovoľníkov. „Som presvedčený, že ich nezištnú pomoc a nasadenie ocenia všetci naši pacienti a že práve na pôde nemocnice vznikne ešte intenzívnejšie sociálne puto medzi ľuďmi tohto regiónu,“ uviedol Béreš. Dobrovoľníkom sa môže stať každý od 17 rokov, so správnou dávkou sebareflexie, empatie či trpezlivosti, kto je pozitívne naladený a ochotný aspoň jedenkrát do týždňa navštíviť pacientov na jednu až dve hodiny.

Oslávenkyňa Katka

Projekt sa rozhodla podporiť aj Katka Knechtová. „Viem sa vcítiť do položenia malých a veľkých pacientov, ktorí sú nútení stráviť nejaký čas v nemocnici a verím, že aj ja svojou prítomnosťou budem spestrením a psychickou podporou pre týchto ľudí,“ povedala sympatická speváčka, ktorá si do Humenného nezabudla zobrať ani gitaru. Riaditeľ nemocnice Béreš naopak nezabudol na jej meniny. Veď pozrite si priložené video.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM