Zo Slovenska

PREMIÉR: Zaradenie Slovenska do koalície diablov je logické

Je logické, ak teroristi z Islamského štátu zaradili Slovensko do takzvanej koalície diablov. Na margo propagandistického videa, kde sa medzi vlajkami 60 štátov objavila i vlajka Slovenska, to dnes uviedol predseda vlády Robert Fico.

Ilustračný obrázok k článku PREMIÉR: Zaradenie Slovenska do koalície diablov je logické
Zdroj: TASR

Premiér by podľa jeho slov „nepreceňoval ani nepodceňoval“ veci objavujúce sa na sociálnych sieťach. „Niektoré veci ale vychádzajú z logiky. Slovensko je členský štát NATO. Slovensko veľmi jednoznačne hovorí o prepojení migrácie a terorizmu,“ zdôvodnil Fico.

Vysvetlil, že Slovensko je krajina, ktorá cez svoje spravodajské služby a ministerstvo vnútra intenzívne spolupracuje so susedmi, členskými štátmi EÚ a NATO.

Toto všetko vedie k logickému záveru, že Slovensko mohlo byť zaradené medzi tieto krajiny, ale nepodceňujeme, nepreceňujeme, všetky vyjadrenia, veľmi prísne monitorujeme a sledujeme,“ uzavrel premiér.

Teroristická organizácia Islamský štát (IS) údajne zaradila vo svojom najnovšom propagandistickom videu Slovensko do "koalície diablov“, informoval v stredu 25. novembra spravodajský portál Huffington Post. Video podľa neho zverejnilo mediálne centrum IS Al-Haját. Pravosť záznamu nie je zatiaľ overená.

"Koalíciu diablov“, ktorej IS hrozí, tvorí 60 krajín – ich vlajky sa objavili vo videu trvajúcom štyri minúty a 13 sekúnd. Ide o arabské krajiny, členské štáty NATO, ďalej Irán, Rusko, Čínu a ďalšie krajiny vrátane Českej republiky.

Slovenská informačná služba (SIS) reagovala vyhlásením, že spoločne s ďalšími bezpečnostnými zložkami, vrátane partnerov z EÚ a NATO, nepodceňuje žiadny zo signálov, vrátane signálov z internetového priestoru.

Po nedávnych teroristických útokoch v Paríži boli bezpečnostné zložky Slovenskej republiky, vrátane spravodajských zložiek, uvedené do stavu pohotovosti až do odvolania, rovnako ako bezpečnostné zložky veľkého množstva našich partnerov,“ uviedol pre TASR hovorca SIS Branislav Zvara.

Bezpečnostné hrozby pre celú Európsku úniu a všetky štáty protiteroristickej koalície logicky vyplývajú najmä z členstva Slovenska v NATO a jeho účasti v uvedenej protiteroristickej koalícii, rovnako ako je tomu v rámci celého zoznamu štátov demokratického spoločenstva EÚ a NATO, ktorej islamskí radikáli vyhlásili vojnu už dávno, doplnil hovorca SIS.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM