Katarína Jankeje Hádzaná

Prešov našiel prvého premožiteľa v extralige: Topoľčancom opäť patrí líderská pozícia v tabuľke!

Po zimnej prestávke sa opätovne rozbieha najvyššia súťaž v hádzanej mužov. Topoľčanci v 16. kole fantasticky zdolali Prešov, ktorý v extralige dovtedy nestratil ani zápas.

Ilustračný obrázok k článku Prešov našiel prvého premožiteľa v extralige: Topoľčancom opäť patrí líderská pozícia v tabuľke!
Zdroj: TASR

Úvod do extraligy po zimnej prestávke vyšiel Topoľčancom na jednotku. V 16. kole privítali doma Tatran Prešov, ktorý v aktuálnej sezóne ešte v extralige neprehral. Počas prvých minút duelu si lepšie počínali hostia z východu. Domáci sa však dokázali rýchlo spamätať, postupne si v 1. polčase vytvorili jasný náskok až šiestich gólov. Aj napriek veľkej snahe zo strany hostí sa na prestávku išlo s jasným vedením Žochárov (14:11).

Diskvalifikáciou najlepšieho strelca Lukáša Klačanského stratil topoľčiansky tím silnú oporu, čo sa prejavilo aj v presných strelách. Tatran sa počas druhého dejstva na našich chlapcov dotiahol, v 51. minúte dokonca vyrovnal na 21:21. Zverenci Pavla Jana však v poslednej desaťminútovke vytvorili potrebný tlak, ktorý im vyniesol víťazstvo 28:26 nad Prešovom.

Topoľčianske mužstvo je tak zatiaľ jediné, ktorému sa v extralige podarilo prerušiť víťazné ťaženie Šarišanov. Ziskom plného počtu bodov sa Topoľčanci opäť dostali na prvé miesto v tabuľke. Súťaž bude pre mužstvo pokračovať 6. februára, Topoľčanci absolvujú náročný zápas v Hlohovci.

HK Agro Topoľčany – Tatran Prešov 28:26 (14:11)

Najviac gólov: Klačanský 5/2, Ivanicja 4, Kučer a Žilinčík po 3, J. Briatka 3/3 – D. Krok 6, Furlan 5/2, Rábek 5/3

Môže vás zaujímať:

FOTO: Tereza z Topoľčian získala druhý titul na Australian Open. Pozrite si emócie po zápase!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM