Správy

Prešov sa zapojil do zaujímavého projektu: Žiaci nosia do škôl rodinné recepty!

Žiaci prešovských materských a základných škôl zbierajú rodinné recepty, ktoré sa môžu stať súčasťou školského stravovania. Stačí, ak ich donesú do svojej školy. Môžu si tak pochutiť na dobrotách, ktoré im varia doma.

Ilustračný obrázok k článku Prešov sa zapojil do zaujímavého projektu: Žiaci nosia do škôl rodinné recepty!
Zdroj: TASR

Ako informoval tlačový referent Mestského úradu v Prešove Milan Grejták, prešovská radnica sa zapojila do projektu Receptúry v školských jedálňach očami detí.

Ten Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR realizuje v rámci aktualizácie materiálno-spotrebných noriem pre školské stravovanie na tento školský rok. Cieľom projektu je získať obľúbené receptúry na bezmäsité, zeleninové a zemiakové pokrmy, ktoré prinesú zo svojich rodín žiaci základných škôl, ich rodičia alebo starí rodičia.

„Školské stravovanie v Prešove je dlhodobo na vysokej úrovni. Vlani bolo mesto Prešov dokonca ocenené ako najlepší zriaďovateľ zariadení školského stravovania v Slovenskej republike. Preto verím, že aj tento projekt bude v Prešove úspešný, a že do školských kuchýň celého Slovenska sa dostanú z nášho mesta zaujímavé recepty,“ skonštatovala primátorka Prešova Andrea Turčanová. Najvhodnejšie receptúry budú hodnotiť členovia pracovnej skupiny a odborníci na výživu.

Pri ich posudzovaní sa bude zohľadňovať najmä zastúpenie pridanej soli a cukrov v strave, dôraz bude tiež kladený na podiel vlákniny a tukov. Následne budú vybrané receptúry predložené na odsúhlasenie ministrovi školstva a tak sa môže stať, že obľúbený domácky recept bude súčasťou noriem školského stravovania. Recepty je potrebné odovzdať v školách tak, aby ich riaditelia a vedúce školských jedální dokázali na ministerstvo poslať najneskôr do konca marca. Verejnosť ich však môže poslať aj na mestský úrad na adresu maria.tejiscakova@presov.sk.

Môže vás zaujímať:

Sledujte, čo chcú osadiť v centre Prešova… Pri parku má stáť model hradnej brány!

Najkurióznejší zážitok prešovskej kaderníčky: Zákazníčka si prišla ostrihať dredy a TOTO v nich našla

Dobové zábery, ktoré vás dostanú: Zaspomínajte si, ako to kedysi vyzeralo na známych prešovských sídliskách

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM