Ľubomír Hudačko Rôzne

Prešovská nemocnica sa raduje zo štedrého daru: Tisíce eur na nákup pomôcok a prístrojov!

Nemocnica J. A. Reimana Prešov získala z tohtoročného Dňa narcisov až 15 000 eur. Finančné prostriedky poputujú na rozvoj oddelenia klinickej onkológie a oddelenia radiačnej onkológie.

Ilustračný obrázok k článku Prešovská nemocnica sa raduje zo štedrého daru: Tisíce eur na nákup pomôcok a prístrojov!
Zdroj: Dnes24.sk

Oddelenie klinickej onkológie zakúpilo vďaka prostriedkom z LPR antidekubitné matrace, polohovateľné kreslá, infúzne pumpy a stojany.

Prístroje skvalitňujú starostlivosť

“V mene našich pacientov ďakujeme Lige proti rakovine za finančné prostriedky, ktoré umožnili nášmu oddeleniu zakúpiť pomôcky a prístroje, ktoré napomáhajú pri skvalitňovaní starostlivosti o onkologicky chorých pacientov,” povedala primárka Valéria Tkáčová.

Oddelenie klinickej onkológie poskytuje komplexnú zdavotnú starostlivosť pre onkologických pacientov Prešovského kraja. Vykonáva diagnostiku onkologických ochorení, aplikuje chemoterapiu, imunoterapiu, hormonálnu liečbu a zabezpečuje podpornú a paliatívnu starostlivosť pre onkologických pacientov. Úzko spolupracuje s oddelením radiačnej onkológie pri aplikácii konkomitantnej chemorádiotera­pieako aj pri indikovaných diagnózach.

Jediné pracovisko v kraji

Aj oddelenie radiačnej onkológie rozšírilo v tomto roku svoje vybavenie. “Už v minulosti sme za financie z Ligy zakúpili fixačné podložky, vďaka ktorým u pacientov dosahujeme stabilnú fixnú polohu pri ožarovaní v oblasti hrudníka, najmä pri diagnózach ako karcinóm prsníka, pľúc a nádoroch pažeráka. Podobne ako oddelenie klinickej onkológie, aj my sme pre našich pacientov zakúpili antidekubitné matrace, polohovateľné kreslá, infúzne pumpy, stojany a navyše aj pomôcky na ožarovanie,” povedal primár Marek Paľo.

Oddelenie radiačnej onkológie je jediným pracoviskom v celom Prešovskom kraji, ktoré poskytuje liečbu nádorov žiarením. Aplikuje protinádorovú hĺbkovú, ako aj povrchovú elektrónovú rádioterapiu na lineárnom urýchľovači a taktiež antalgickú protizápalovú RTG terapiu pri nenádorových ochoreniach.

Spolupráca Nemocnice J. A. Reimana Prešov s Ligou proti rakovine sa začala už v roku 2001 (s prestávkou v roku 2006). Príspevky z verejno-prospešnej finančnej zbierky Deň narcisov slúžia na rozvoj oddelení a skvalitnenie liečby onkologických pacientov z celého Prešovského kraja.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM