Lucia Lauková Správy Zo Slovenska

Prešovskí aktivisti zorganizujú blokádu ciest: Protest v Bratislave im zakázali

Občianske združenie Lepší Prešov, zablokuje prešovské cesty na troch úsekoch. Pôvodne chceli zablokovať aj jeden úsek v Bratislave pri autobusovej stanici Mlynské Nivy.

Ilustračný obrázok k článku Prešovskí aktivisti zorganizujú blokádu ciest: Protest v Bratislave im zakázali
Zdroj: TASR

Občianske združenie Lepší Prešov, ktoré organizuje v piatok 31. marca hodinovú blokáciu ciest v Prešove na troch úsekoch, malo pôvodne v úmysle zablokovať aj jeden úsek v Bratislave pri autobusovej stanici Mlynské Nivy. Aktivisti dnes oznámili, že napriek prvotnému prísľubu na základe oznámenia o zvolaní verejného zhromaždenia, ktoré podalo občianske združenie (OZ) Lepší Prešov, im Miestny úrad Bratislava-Ružinov nečakane zakázal organizovať protestnú akciu.

Protest zrušený

René Polačok z OZ Lepší Prešov uviedol, že z tohto dôvodu museli zrušiť svoj zámer v hlavnom meste. Protestná akcia s názvom Prešovčania platia dane, postavte nám obchvat za ne! sa mala v Bratislave konať od 15.00 h v trvaní 30 minút. Aktivisti chceli zablokovať priechod pred stanicou nepretržitým prechádzaním chodcov. Cieľom protestných aktivít OZ Lepší Prešov je vyvinúť tlak na vládu SR a dosiahnuť tak urýchlené riešenie neúnosnej dopravnej situácie v meste Prešov.

Blokácia ciest v Prešove bude

Polačok potvrdil, že blokácia ciest v Prešove sa bude konať bez zmeny. Organizátori protestného podujatia zablokujú v piatok 31. marca od 16.00 h do 17.00 h obojstranne štvorprúdové cesty na troch frekventovaných úsekoch. Premávku odstavia nepretržitým prechádzaním cez priechody na začiatku Sídlisku III, na Sídlisku Sekčov a v mestskej časti Nižná Šebastová. Prvým miestom bude Levočská ulica na spoločnej zastávka MHD a SAD medzi križovatkami ulíc Levočská – Obrancov mieru a Levočská – Volgogradská. Druhým miestom blokácie bude zastávka MHD Pavla Horova na Ulici arm. gen. Svobodu. Vodiči musia rátať tiež s dočasným zastavením premávky na priechode pri zastávke MHD Pažica na Vranovskej ulici.

Kritická dopravná situácia

Predseda združenia Jozef Baran sa vyjadril, že dopravná situácia na území Prešova je natoľko kritická, že zo strany vlády očakávali už na ich prvú výzvu z 21. decembra 2016 pružnejšiu reakciu. Keďže do dnešného dňa nedostali žiadnu reakciu, protest zopakovali začiatkom februára a robia tak aj posledný marcový deň, vždy so zvyšovaním časového intervalu blokácie.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM