Ľubomír Hudačko Kultúra

Prešovský súbor Dúbrava o svojom dramatickom zážitku: Toto sa mu prihodilo v Lotyšsku

Najdramatickejší zážitok prešovského folklórneho súboru Dúbrava sa spája s vystúpením v Lotyšsku. Veď čítajte, čo tam jeho členovia zažili...

Ilustračný obrázok k článku Prešovský súbor Dúbrava o svojom dramatickom zážitku: Toto sa mu prihodilo v Lotyšsku
22
Galéria
Zdroj: FS Dúbrava Prešov

Pred časom sme vám na našom spravodajskom webe bližšie predstavili folklórny súbor Dúbrava z Prešova. Dozvedeli ste sa zaujímavosti napríklad o fungovaní súboru. Teraz vám prinášame čo-to z jeho zážitkov.

Keď sme sa pýtali na nejaký dramatický, voľba celkom jednoznačne padla na august 2017. Vtedy sa Dúbrava zúčastnila medzinárodného festivalu Lipa Kust v Lotyšsku. No tesne pred jej príchodom krajinu zasiahli veľké povodne. „Oblasť Lotyšska, v ktorej sa festival konal, však tesne pred príchodom zasiahli najväčšie povodne za posledné desaťročia. Veľký úspech sme si u domácich získali nielen našim folklórom, ale aj tým, že počas nášho prvého predstavenia prestalo po prvýkrát za dva týždne pršať,“ opísal momenty, na ktoré v tomto folklórnom súbore doteraz nezabudli, jeho vedúci Pavol Fecenko.

Dodal však zároveň ešte aj, ako to s nimi vtedy napokon dopadlo: „Keď sa už pomaly blížil náš návrat domov, zistili sme, že osem z deviatich prístupových ciest bolo kvôli povodniam uzavretých. Chvíľu to už vyzeralo, že si náš pobyt o zopár dní predĺžime. Našťastie sme sa však vďaka skvelým šoférom dostali bezpečne domov,“ zakončil Fecenko rozprávanie o netradičnom zážitku Dúbravy, ktorá budúci rok oslávi už 40. výročie od svojho vzniku.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: archívne

Ich vystúpenia sa oplatí vidieť: Spoznajte prešovský folklórny súbor Dúbrava
22
Galéria
Zdroj: FS Dúbrava Prešov
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM