Správy

Prezident Kiska oslobodil matku hendikepovaného dieťa: Dostala podmienečnú milosť

Prezident Andrej Kiska udelil vo štvrtok (8.6.) podmienečnú milosť 45-ročnej žene R. P. . Matka štyroch detí bola právoplatne odsúdená na šesť mesiacov trestu odňatia slobody.

Ilustračný obrázok k článku Prezident Kiska oslobodil matku hendikepovaného dieťa: Dostala podmienečnú milosť
Zdroj: TASR

Jedna z jej dcér mala totiž opakovane veľa neospravedlnených vyučovacích hodín na základnej škole. O udalosti informoval Milan Lipták z tlačového oddelenia Kancelárie prezidenta SR.

„Rodina sa stará aj o telesne a mentálne hendikepovanú dcéru, ktorá navštevuje špeciálnu školu, kam ju pravidelne vozia autobusom. Dcéra je na matku veľmi naviazaná a výkon uloženého trestu by ju zasiahol,“ povedal Lipták.

R. P. bola v minulosti opakovane odsúdená, vždy pre rovnaký prečin ohrozovania mravnej výchovy mládeže – za veľa neospravedlnených hodín spomínanej 16-ročnej dcéry. Ostatné deti, okrem hendikepovanej dcéry, už medzičasom povinnú školskú dochádzku ukončili. Inej trestnej činnosti sa odsúdená žena doposiaľ nedopustila.

„Hlava štátu pri posudzovaní žiadosti o milosť prihliadla najmä na tú skutočnosť, že je v záujme maloletej hendikepovanej dcéry, aby jej matka R. P. nemusela nastúpiť na výkon trestu odňatia slobody a mohla sa naďalej podieľať na každodennej starostlivosti o ťažko postihnuté dieťa,“ doplnil Lipták.

Prezident odpustil odsúdenej trest odňatia slobody pod podmienkou, že odo dňa udelenia milosti do 31. 12. 2017 nespácha úmyselný trestný čin.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM