Tlačové správy

Pri výbere autoškoly buďte dôsledni

Dá sa prirovnať výber autoškoly ku výberu strednej alebo vysokej školy? Prečoby nie? Vedomosti, skúsenosti a poznatky, ktoré tam získate, budete používať dokonca svojho života.

Ilustračný obrázok k článku Pri výbere autoškoly buďte dôsledni
Zdroj: TASR

A preto by ste si mali dať na jej výbere mimoriadne záležať. Ale na čo konkrétne by ste si mali dať pozor? Neexistuje univerzálny návod pre každého, ktorú autoškolu si vybrať, ale existujú dobré rady, ktoré vám výber autoškoly uľahčia.

Čo je pri výbere dôležité?

V prvom rade sa snažte získať najviac informácií od kamarátov a známych, ktorí si nedávno robili autoškolu. Či boli spokojní a ak nie, tak prečo. Toto sú najlepšie referencie, aké dostanete. Takto oddelíte zrno od pliev, a potom sa vám z toho zvyšku bude ľahšie vyberať. Dajte si záležať aj na vozovom parku, pretože nie je nič horšie, ako keď sa učíte šoférovať na starej rachotine.

A čo inštruktori? Informácie o nich musíte získať práve od známych, hľadajte trpezlivých a ochotných. A predtým, ako zaplatíte kurz, si zistite, či je inštruktor ochotný a schopný prispôsobiť sa vašim časovým požiadavkám. Poskytne vám autoškola učebné pomôcky zadarmo? Načo zbytočne platiť za knihu, ktorú použijete raz v živote? Na základe týchto informácií si dokážete vytvoriť pekný obrázok a vybrať si tú správnu.

Chcete sa zlepšiť?

Úspešne ste absolvovali autoškolu, ale za volantom sa ešte necítite úplne doma? Potrebovali by ste ešte pár jázd s niekým skúseným? Prihláste sa na kondičné jazdy, kde vám inštruktor pomôže s tým, v čom si nie ste za volantom celkom istý – ako sa zaradiť na križovatke, zvládnuť šmyk, paralelne zaparkovať, čokoľvek, čo potrebujete.

Týchto jázd môžete absolvovať koľko chcete, až dovtedy, kým vám to pôjde za volantom lepšie ako samotnému inštruktorovi. Potom si kúpite vlastné auto, budete ho rozmaznávať autodoplnkami, jazdiť tak, že by ste sa nestratili ani na Veľkej cene Monaka v monoposte formule 1 a vďaka vašej správne zvolenej autoškole a kondičným jazdám najazdíte veľa bezpečných kilometrov.

foto: ilustračná

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM