Tlačové správy

Prieskum v online darcovstve: Slováci sú najštedrejší v pondelok

Online darcovstvo zažíva v týchto dňoch veľký úspech. Portál ĽudiaĽuďom.sk prekonal hranicu 2 miliónov darovaných eur!

Stalo sa tak vďaka 88-tisíc darom od 43-tisíc darcov. Podľa analýzy portálu ĽudiaĽuďom.sk, Slováci sú najviac ochotní darovať v pondelok.

Darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk sa za posledných 13 mesiacov posunul zo sumy 1 000 000 daro­vaných eur na dvojnásobok. Pritom hranicu prvého milióna sa mu podarilo prekročiť až po štyroch rokoch fungovania. „Výrazne sa zvýšil aj počet darcov, ktorí za posledný rok prispeli na výzvy z darcovského portálu ĽudiaĽuďom.sk z 24-tisíc na 43-tisíc, čo je neklamným dôkazom toho, že v tejto krajine žijú ľudia, ktorí prejavujú spolupatričnosť a sú ochotní pomôcť,“ povedal Roland Kyška, riaditeľ ĽUDIA ĽUĎOM, n.o.

Prvý deň v týždni sme najštedrejší

Podľa prieskumov ĽudiaĽuďom.sk sú Slováci najochotnejší pomáhať iným práve prvý deň v týždni. „Spravidla v pondelok sme zaznamenali najvyšší počet prijatých darov. Za uplynulý rok to bolo 16 285 darov v hodnote 369 728 €. Asi nikoho neprekvapí, že najštedrejší sú ľudia v zimných mesiacoch november a december. Zo štatistík vyplýva, že v novembri minulého roku poslali darcovia 13 167 darov. Suma jednotlivých darov bola však v decembri vyššia a spolu dosiahla sumu 358 919 €,“ povedala PR manažérka ĽudiaĽuďom.sk Natália Báreková.

Web ĽudiaĽuďom.sk je univerzálny on-line systém darcovstva, ktorý je otvorený pre všetkých ľudí, ktorí potrebujú pomoc. Tí si jednoducho na stránke www.ludialudom.sk zaregistrujú výzvu, na ktorú následne darcovia môžu prispieť najmä prostredníctvom elektronického bankovníctva, teda cez internetbanking alebo platbou zo svojej karty. Pomáhajú tak najmä chorým deťom, hendikepovaným ľuďom, rodinám vo finančnej tiesni, mimovládnym organizáciám, školám, ale aj samosprávam. Celý finančný príspevok, ktorý sa darca rozhodne venovať v prospech výzvy, putuje konkrétnemu príjemcovi.

V súčasnosti je na stránkach ĽudiaĽuďom.sk aktívnych 538 výziev, ktoré môžu darcovia podporiť prostredníctvom elektronického bankovníctva, či už pomocou platobnej karty alebo internetbankingu.

LudiaLudom
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM