Rastislav Búgel Rôzne

Príjemné počasie nás bude tešiť aj naďalej: Teploty môžu dosiahnuť až +25°C

Záhradkárov a výletníkov poteší počasie, ktoré bude na našom území panovať počas nasledujúcich dní. Pripraviť sa môžeme na príjemné slnečné lúče.

Ilustračný obrázok k článku Príjemné počasie nás bude tešiť aj naďalej: Teploty môžu dosiahnuť až +25°C
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Ako informuje portál imeteo.sk, od stredy nás čaká niekoľko jarných slnečných dní.

Od severozápadu začína počasie ovplyvňovať tlaková výš. Tá prinesie na naše územie prevažne jasné až polooblačné počasie, ktoré zotrvá niekoľko dní, ktoré potrvajú aj počas nadchádzajúceho víkendu. „Takéto ustálené počasie by na našom území malo panovať až do začiatku budúceho týždňa,“ informuje imeteo.sk.

Opäť sa na niektorých miestach musíme pripraviť na vysoké teploty. “Na našom území by malo panovať prevažne jasné až polooblačné počasie s teplotami, ktoré budú opäť nad hranicou dlhodobého normálu. Maximálne teploty by sa mali šplhať až do +25°C,“ píše portál imeteo.sk.

Podľa odborníkov nás tak čakajú teploty, ktoré sú v porovnaní s dlhodobým priemerom o 5 až 10°C vyššie. “V niektorých oblastiach aj o viac než 10°C vyššie nad úrovňou dlhodobého normálu,“ dodáva portál.

Slnečné počasie by mali prekaziť búrky, ktoré môžeme očakávať v utorok 24. apríla, no ochladiť by sa počas nasledujúcich dní nemalo.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM