Kristína Kožiaková Regióny

Primátor cyklotrasu nevie vynachváliť: Pozrite, kadiaľ presne povedie

Náš región čaká na správy o rozvoji turistického ruchu ako na soľ. Jednou z možností je aj budovanie cyklotrás. Pozrite kde vznikne najnovšia.

Ilustračný obrázok k článku Primátor cyklotrasu nevie vynachváliť: Pozrite, kadiaľ presne povedie
Zdroj: Dnes24.sk

Obchádzková trasa, ktorá bola pri sedle Zbojská medzi Tisovca a Breznom vybudovaná z dôvodu rekonštrukcie štátnej cesty, bude v blízkej budúcnosti slúžiť ako cesta pre cyklistov. Potvrdil primátor Tisovca Peter Mináč.
„Generálne riaditeľstvo Lesov Slovenskej republiky v spolupráci s dvomi miestnymi odštepnými závodmi nám vyšlo v ústrety a dali súhlas na takéto využitie spomínanej cesty, ktorá je ich vlastníctvom. Túto cyklotrasu už zabezpečujú, spolupracujú s nami a na jar ju otvoríme,“ uviedol primátor.

Obchádzková trasa, ktorá bude po novom cyklocestou, sa začína pri Pohronskej Polhore, vedie cez Plačkovu dolinu a končí v lokalite Pod Dielom neďaleko Zbojskej.

Je to pôvodne lesná cesta, ktorá bola využívaná predovšetkým na zvážanie dreva. Pre potreby odklonenia dopravy zo Zbojskej počas rekonštrukcie bola spevnená, vyasfaltovaná a nainštalované boli aj zvodidlá. „Táto cesta vedie krásnou prírodou a na cyklotrasu je ideálna. Pre ďalší rozvoj cestovného ruchu v oblasti Tisovec – Bánovo – Zbojská bude veľmi dôležitá,“ uzavrel Mináč.

Foto: ilustračné

Môže vás zaujímať:

Zbojská sa teší vynovenej ceste: Ohrozí nový úsek obľúbenú atrakciu?

Horským sedlom Zbojská bude jazdiť parný rušeň: Užijeme si ozubnicovú trať!

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM