Eva Viestová Regióny

Primátorka Tornale ide príkladom. Vzdáva sa piatich percent svojho platu

Príkladom pri dodržiavaní memoranda medzi Združením miest a obcí (ZMOS) a vládou SR chce ísť aj primátorka Tornale Anna Szögedi. Poslancom mestského zastupiteľstva dnes oznámila, že sa zriekne piatich percent svojho platu.

Ilustračný obrázok k článku Primátorka Tornale ide príkladom. Vzdáva sa piatich percent  svojho platu
Foto: Eva Viestová

Peniaze poukáže formou daru každý štvrťrok tej organizácii v meste, ktorá ich bude najviac potrebovať. Päť percent vypočítala primátorka Anna Szögedi zo svojho čistého príjmu. Ročne tak daruje mestu dvetisíc eur.

Peniaze poskytne tým, ktorí ich budú najviac potrebovať

„V skutočnosti je to 7,7 percenta z hrubej mzdy. Rozhodla som sa, že raz za štvrťrok tieto peniaze darujem tej organizácii, kde to bude v tej chvíli najviac škrípať. Mestským organizáciám a inštitúciám sme v rámci úspor ubrali 15 percent, preto som sa rozhodla poukázať peniaze práve im“, povedala primátorka Tornale.

Primátorka chce ísť príkladom

„Poslancom budem o týchto skutočnostiach skladať odpočet. V úspornom režime pokračujeme v Tornali už druhý rok. Prešli sme prepúšťaním, aj kumulovaním funkcií. Chcem ísť príkladom najmä preto, že mojich podriadených by som k tomu vzhľadom na túto situáciu už nechcela zaväzovať,“ skonštatovala Szögedi.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM