Erik Bojničan Krimi

Prípad ako z kriminálky: V hlavnej úlohe hlohovecký bankomat, policajti hľadajú týchto mužov! FOTO vnútri

Takýto prípad sa len tak ľahko nevidí. V hre bolo 28 bankových účtov a bankomat na Námestí Sv. Michala. Dej sa ale odohráva aj v Kambodži.

Ilustračný obrázok k článku Prípad ako z kriminálky: V hlavnej úlohe hlohovecký bankomat, policajti hľadajú týchto mužov! FOTO vnútri
Zdroj: Policajný zbor SR

Polícia podľa slov hovorkyne KR PZ v Trnave Martiny Kredatusovej vyšetruje prečin neoprávneného vyrobenia a používania elektronického platobného prostriedku a inej platobnej karty.

„9. júla v čase medzi 03.45 až 20.30 h v Hlohovci na Námestí Sv. Michala nainštaloval neznámy páchateľ na bankomat skimmovacie zariadenie. Páchatelia prostredníctvom tohto zariadenia skopírovali údaje z 28 platobných kariet klientov, ktorí použili bankomat,“ uviedla Kredatusová.

Následne, 18. júla, sa podľa hovorkyne neznámy páchateľ pokúsil o výber hotovosti v celkovej výške takmer 2400 Eur z bankomatov v meste Pnom Penh v Kambodži. Banka podľa mužov zákona postupne predmetné karty zablokovala, čím znemožnila výber hotovosti a klientom banky tak nevznikla žiadna škoda.

Ako ďalej uviedla hovorkyňa, polícia pátra po totožnosti mužov, ktorých zachytila kamera. V prípade, ak by ste mužov na záberoch spoznali, oznámte to polícii na číslo 158.

„Polícia zároveň upozorňuje občanov, aby pri zadávaní PIN kódu dôsledne zakrývali klávesnicu, pre prípad, ak by sa na bankomate nachádzala miniatúrna kamera. Odporúčame všímať si aj drobné odchýlky jednotlivých častí bankomatu, napríklad farebné alebo v uložení, či nevyzerajú ako prilepené,“ uzavrela Kredatusová.

Spoznávate týchto mužov? Polícia po nich pátra!
4
Galéria
Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM