Správy Regióny Zo Slovenska

Prípravné práce finišujú: Kedy začne rásť nová košická aréna? FOTO

Košičania sa môžu tešiť na futbalový štadión s kapacitou 9 000 divákov. Magistrát prehovoril o termínoch.

Ilustračný obrázok k článku Prípravné práce finišujú: Kedy začne rásť nová košická aréna? FOTO
7
Galéria
Zdroj: TASR

Na stavenisku Košickej futbalovej arény v súčasnosti Inžinierske stavby, a.s., dokončuje prípravné práce. Do konca novembra budú podľa vedúceho komunikačného referátu košického magistrátu Jozefa Marka preložené všetky inžinierske siete, vybudovaná splašková a dažďová kanalizácia a pripojený teplovod.

,,Všetky tieto prípravné práce majú byť ukončené do novembra 2017. V súčasnosti prebieha takisto verejné obstarávanie na výber zhotoviteľa stavby. Predpokladáme, ak všetko úspešne pôjde, lebo musíme dodržiavať, samozrejme, zákon o verejnom obstarávaní, tak samotná výstavba košickej futbalovej arény by mala začať začiatkom roku 2018," uviedol pre TASR Marko s tým, že predpokladaný termín ukončenia je v polovici roka 2019.

,,Zmluvný termín v prípade nejakých ďalších neočakávaných problémov je do konca roku 2020. Mesto Košice má k dispozícii na výstavbu košickej futbalovej arény 12 miliónov eur, z toho 8 miliónov eur je finančná výpomoc z ministerstva financií so splatnosťou na desať rokov a 4 milióny eur je dotácia z ministerstva školstva," vysvetlil Marko.

Nová Košická futbalová aréna bude podľa jeho slov spĺňať v tejto kategórii kritériá a parametre európskej futbalovej federácie UEFA a takisto Slovenského futbalového zväzu. ,,Kapacita štadióna bude 9 000 divákov, za určitých okolností môže byť rozšírená aj na viac ako 12 000. V blízkosti budú dve tréningové ihriská a, samozrejme, aj parkovacie plochy s tým, že v prípade väčšieho náporu návštevníkov má mesto k dispozícii spevnené plochy, ktoré budú môcť byť využité na parkovanie v blízkom okolí arény," dodal Marko.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM