JAB Rôzne Zo Slovenska

Pripravovali sa na to takmer rok: V Spišskej ožila spartakiáda, VIDEO

Na futbalovom štadióne sa stretlo 230 detí, aby oslávili svoj deň. MDD však odpálili vskutku vo veľkom štýle. V Spišskej ožila malá spartakiáda.

Ilustračný obrázok k článku Pripravovali sa na to takmer rok: V Spišskej ožila spartakiáda, VIDEO
16
Galéria
Zdroj: Mesto SNV

Medzinárodný deň detí oslávilo 230 škôlkarov z 12 materských škôl v Spišskej Novej Vsi na futbalovom štadióne nevšedným spôsobom. Po dlhých rokoch oživili malú spartakiádu. O choreografiu sa postarala pani učiteľka z Materskej školy na Gorazdovej ulici Petra Hybenová, ktorá je zároveň so svojou bývalou kolegyňou aj autorkou celej myšlienky.

VIDEO priamo z miesta: Na novoveskom štadióne ožila spartakiáda!
1
Galéria

Ako prezradila pre náš portál, na toto číslo sa pripravovali takmer rok. Najskôr musela choreografiu naučiť pani učiteľky a ony neskôr deti. „Keďže nám zo začiatku veľmi neprialo počasie, tak na štadióne sme začali skúšať až od začiatku apríla. Dovtedy každá škôlka nacvičovala zvlášť,“ priblížila.

Malí škôlkári tak dnešný Medzinárodný deň detí odštartovali vskutku veľkolepo. Povzbudiť ich prišli aj rodičia či starí rodičia, ktorí si ešte živo pamätajú niekdajšie časy spartakiády.

Dojatie po takmer šesťminútovej zostave neskrýval ani primátor Spišskej Ján Volný. „Do očí sa mi tisli slzy, myslel som si, že ma už nič neprekvapí, ale takéto krásne vystúpenie a takéto zahájanie osláv MDD som ešte nezažil,“ povedal.

Búrlivý potlesk potešil nielen deti, ale určite aj autorku tejto myšlienky, preto nás zaujímalo, či to bola prvá a zároveň posledná takáto akcia v našom meste. „ Aj keď ten rok bol náročný, deti to zvládli bravúrne a vypálilo to nad moje očakávanie. Plány určite sú. Už teraz rozmýšľam nad druhým ročníkom, ale minimálne s tisíckou detí,“ prezradila pani učiteľka.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Pozrite si to v obrazoch: V našom meste ožila spartakiáda!
16
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM