Lucia Lauková Správy

Pripravte sa na poriadne ochladenie: Cvála k nám Martin na bielom koni

Či Martin príde na Slovensko včas ešte uvidíme. Isté je, že od budúceho týždňa nás čaká ochladenie a pribudnú zrážky.

Ilustračný obrázok k článku Pripravte sa na poriadne ochladenie: Cvála k nám Martin na bielom koni
Zdroj: TASR

Počas tohto víkendu 11. a 12. novembra skončí stabilné, jesenné počasie a nasledovať bude vlna ochladenia. Informuje o tom, imeteo.sk na svojom webe.

Martin len po horách

Počas soboty má meniny Martin, s ktorým je spojená známa pranostika: „Martin na bielom koni chodí.“ Čaká nás už v sobotu snehová nádielka? „Martin tento rok do Európy príde na bielom koni, ale naša oblasť si bude musieť počkať ešte pár hodín,“ predpokladá imeteo.sk .

Ako ďalej uvádza, zrážky nad naše územie začnú postupovať v sobotu večer a počas noci na nedeľu sa postupne rozprší. Snežiť bude v sobotu podľa imeteo.sk len od 1500 m n.m..

Výrazné ochladenie

To sa však v nasledujúcich dňoch nového týždňa má zmeniť a pocítime aj vlnu ochladenia. „V pondelok, kedy sa už nad našim územím bude nachádzať studená masa vzduchu, pri ktorej maximálne teploty vystúpia len od +2 do +8°C zavládne teplotne podpriemerné počasie,“ uvádza imeteo.sk.

Sneženie aj v nižších polohách

„Teplotne podpriemerné počasie vydrží na našom území aj v ďalších dňoch. Vzduch, ktorý k nám bude prúdiť bude naďalej teplotne podpriemerný a taktiež sa očakáva veľa zrážok. Hranica sneženia bude premenlivá od 400 do 700 m n.m. a od stredy nás čakajú aj nočné mrazy,“ píše sa na webe imeteo.sk.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM