Monika Földešiová Rôzne

Priťahujú vás starší muži?

Elegán „vo veku“ pôsobí neraz vzrušujúcejšie ako mladý zajačik, či rovesník, nemyslíte? Mužov, z ktorých vyžaruje vekom získaná múdrosť a šarm uprednostňujú mnohé ženy, a jedno je isté: pribúdajúci vek neuberá mužom na kráse, skôr naopak.

Pred desaťročiami… Ešte pred tridsiatimi rokmi bolo len málo žien, ktoré priťahovali muži vo veku nad 45 rokov. Len pre pár z nich stál muž v takomto veku aj za druhý pohľad. Vo všeobecnosti platilo, že muži vo veku nad 45 rokov boli pre ženy takmer neviditeľní. Aspoň pokiaľ išlo o ich vizuálne pôsobenie.

… a dnes Najnovší prieskum ukázal, že veková hranica, keď sa muži stávajú pre ženy neviditeľnými sa posunula, a to až o desať rokov. Muži totiž môžu ženskú pozornosť upútať a i pútajú na základe vzhľadu až do veku 55 rokov. Do prieskumu, ktorý sa zameriaval na otázky mužskej módy a vizáže, sa zapojilo tisíc žien vo veku od 18 do 60 rokov a tisíc mužov v rovnakej vekovej škále. Prieskum realizovala známa britská sieť obchodných domov Debenhams.

Viac sa o seba starajú Čo spôsobilo, že po tridsiatich rokoch sú pre nás príťažlivejší podstatne starší muži? Odborníci tvrdia, že je to v prvom rade zvýšenou starostlivosťou o svoje zdravie, telo, ale i duševný život, dbanie o dobrú kondíciu. Dojem, samozrejme, zlepšuje i vhodné módne oblečenie – či už dynamické, športové alebo elegantné s nádychom mladosti. V súčasnosti mnoho mužov trávi veľa času – buď sami, s partnerom alebo s profesionálom – výberu štýlu, ktorý je vyhovujúci pre ich postavu a náturu, rovnako venujú pozornosť výberu farieb, aby svoj odev zladili s pleťou, vlasmi a farbou očí.

Holá hlava, ani bruško nevadia Navyše sa ukázalo, že ani muži, ktorí už nemajú na hlave veľa vlasov – alebo dokonca žiadne – sa nemusia ničoho obávať. Plešivosť už nie je vnímaná ako stigma a mnohé ženy ju, naopak, považujú za veľmi sexy. Podobne je to i s miernym bruškom. Ani to nezabráni atraktívnemu štyridsiatnikovi, či päťdesiatnikovi, aby sa za ním obzrela nejedna, hoci i výrazne mladšia dáma.

So starším je väčšia istota Navyše muži vo veku po štyridsiatke sú pre ženy príťažliví i z iného hľadiska – zväčša sú už zabezpečení a majú dosť skúseností, využiteľných ako v súkromnom živote, tak i v pracovnom.

Tým pádom predstavujú väčšiu istotu pre ich deti. Ruth Attridge dopĺňa: „Je prostým faktom, že starší muži sa už neobliekajú, nevyzerajú a nesprávajú ako deduškovia. Skôr naopak. Často vyzerajú najmenej o 10 rokov mladší, ako v skutočnosti sú, takže dokážu ľahko zapôsobiť na podstatne mladšie ženy.“

Autor: Beenie Zdroj: www.diva.sk Zdroj k článku [link=http://www­.diva.sk/clanok/27598/pr­itahuju-vas-starsi-muzi/]TU[/link]

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM