Lucia Lauková Správy Zo Slovenska

Program schôdze Národnej rady SR: Rozhodovať budú aj o Mečiarových amnestiách

Nasledujúca schôdza parlamentu bude rozhodovať aj o Mečiarových amnestiách. Okrem toho, dostanú priestor aj europoslanci podľa nového rokovacieho poriadku.

Ilustračný obrázok k článku Program schôdze Národnej rady SR: Rozhodovať budú aj o Mečiarových amnestiách
Zdroj: TASR

V utorok 21. marca začne 14. schôdza Národnej rady Slovenskej republiky, ktorá bude rozhodovať aj o Mečiarových amnestiách. Do návrhu programu 14. schôdze je doposiaľ zaradených 92 bodov (okrem pravidelných bodov).

Program schôdze

Ide o 2 skrátené legislatívne konania (novela Ústavy SR a novela zákona o organizácii Ústavného súdu SR), 3 zákony vrátené prezidentom SR, 49 návrhov zákonov v prvom čítaní, z toho 11 vládnych a 38 návrhov podaných poslancami národnej rady, 18 návrhov zákonov v druhom čítaní, z toho 11 vládnych a 7 návrhov podaných poslancami národnej rady, 5 medzinárodných zmlúv a dohovorov.

Novinka v rokovacom poriadku

Táto schôdza zároveň odštartuje novinku, ktorú zaviedol predseda parlamentu Andrej Danko v novom rokovacom poriadku a to vystúpenie poslancov Európskeho parlamentu. Bude im po odsúhlasení národnou radou umožnené na schôdzi informovať o výkone ich mandátu a o aktuálnych otázkach prerokúvaných v Európskom parlamente, a to podľa príslušnosti k politickej frakcii v Európskom parlamente.

Vystúpenie europoslancov

Na svoje vystúpenie budú mať 15 minúť. Po ich prezentácií vždy predseda poslaneckého klubu môže všetkým položiť otázky v časovom limite 5 minút. Na tie europoslanci budú môcť reagovať opäť v časovom pásme 5 minúť.

Na nadchádzajúcej schôdzi zároveň so svojou správou vystúpi aj Verejná ochrankyňa práv v súvislosti s ukončením jej funkčného obdobia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM