Prokop Slováček Správy Zo Slovenska

Projekt Detský čin roka motivuje deti k dobrým skutkom. A tých nie je málo

Počas 16-ročnej existencie projektu sa doň zapojilo vyše 1,5 milióna detí. Tie aj tento rok budú voliť svojich hrdinov. Hlasovať však môžete aj vy.

Ilustračný obrázok k článku Projekt Detský čin roka motivuje deti k dobrým skutkom. A tých nie je málo
Zdroj: TASR

Výnimočné osudy, príbehy detí, ktoré dokážu veľmi citlivo reagovať na to, čo sa okolo nich deje. Projekt Detský čin roka, v spolupráci s darcovským portálom ĽudiaĽuďom.sk napíše tento rok svoju ďalšiu kapitolu. Jeho 16. ročník sa koná pod záštitou prezidenta Slovenskej republiky Andreja Kisku.

V každom ročníku sa dozvedáme nielen o drobných každodenných detských skutkoch, ale čoraz častejšie i o príbehoch a osudoch detí, ktoré museli obetovať kus svojho detstva a prevziať na seba veľkú váhu povinností a zodpovedností. Všetko, to dobré, čo deti vedia dať svojmu okoliu, si zaslúži pozornosť, pochvalu i ocenenie.

Tisíce nových príbehov

Aj v roku 2016 sa „urodilo“ mnoho dobrých skutkov, o ktorých by sa mala verejnosť dozvedieť. Organizátorom prišlo 5317 listov o deťoch, ktoré individuálne alebo v kolektíve urobili niečo dobré, pomohli blízkym ľudom, či ľuďom úplne neznámym, ochránili zvieratá i prírodu.

Výberová komisia a Občianske združenie Detský čin roka vybrali 35 nominácii v siedmich kategóriách. O nich teraz môže hlasovať aj široká verejnosť.

Deti rozhodnú o deťoch

O činoch ostatných detí sa dozvedia ich rovesníci na približne 2200 základných škôl a školských úradoch. Budú o nich hovoriť na hodinách etickej výchovy, slovenského jazyka, náboženskej výchovy či v školskom klube.

A potom budú môcť hlasovať, aby rozhodli o tom, ktoré skutky budú v decembri vyhlásené za Detské činy roka 2016. Školy môžu zasielať svoje hlasy poštou alebo elektronicky na www.detskycin.sk do 25. novembra 2016.

Dospelí rozhodnú tiež

Online anketa pre verejnosť v spolupráci s darcovským portálom ĽudiaĽuďom.sk je pripravená aj pre dospelých, ktorí touto formou môžu prispieť na projekt, podporiť dobro a hlavne sa inšpirovať dobrými počinmi detí.

Jeden skutok za všetky kategórie, ktorý získa najväčšiu podporu verejnosti, získa ocenenie Cena ĽudiaĽuďom.sk. S pravidlami ankety hlasovania sa môžete oboznámiť prostredníctvom stránky detskycin.ludi­aludom.sk

Anketa Detský čin roka 2016
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM