Zo Slovenska

Projekt obnovy hradov: Práca sa našla pre stovky ľudí

Ministerstvo vyčlenilo v tomto roku niekoľko miliónov eur, práce sa dostalo vyše šesťsto ľuďom.

Ilustračný obrázok k článku Projekt obnovy hradov: Práca sa našla pre stovky ľudí
Zdroj: TASR

Do národného projektu "Zapojenie nezamestnaných do obnovy kultúrneho dedičstva“ sa v tomto roku zapojilo 39 zamestnávateľov, ktorí vytvorili 602 pracovných miest. TASR o tom informovala hovorkyňa Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR ) Jana Lukáčová.

„V roku 2016 vyčlenilo ÚPSVR 3.223.549 eur na podporu vytvorenia pracovného miesta pre uchádzačov o zamestnanie a znevýhodnených uchádzačov o zamestnanie," uviedla Lukáčová. Do projektov obnovy kultúrnych pamiatok s pomocou nezamestnaných sa v predchádzajúcich rokoch (2011 – 2015) zapojilo 123 subjektov. „Vytvorili spolu 1763 pracovných miest pre uchádzačov o zamestnanie,“ dodala hovorkyňa.

PREČÍTAJTE SI: POTULKY PO SLOVENSKU: Zachráňte hrady a kláštory! Osem miest, ktoré potrebujú vašu pomoc

Zrúcaniny
16
Galéria
Zdroj: TASR

Milióny

Objem prostriedkov, ktoré v rovnakom období poskytol ÚPSVR na podporu zamestnania v rámci projektov obnovy kultúrnych pamiatok s pomocou nezamestnaných, dosiahol celkovú výšku 6.835.783 eur.

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR prostredníctvom ÚPSVR využíva v projekte prostriedky z Európskeho sociálneho fondu (ESF). V Operačnom programeĽudské zdroje je pre potreby projektu na nasledujúce roky alokovaných 15 miliónov eur.

PREČÍTAJTE SI: POTULKY PO SLOVENSKU: Hrady a zámky, ktoré si zahrali v rozprávkach

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM