Barbara Dallosová Regióny Kultúra Zo Slovenska

Prvé mená sú vonku: Poznáme najväčší tromf tohtoročných Kremnických gagov!

Headlinerom gagov má byť šou svetového formátu, ktorú na Slovensku uvidíme po prvý raz. V programe pribudli i ďalšie tri vystúpenia.

Ilustračný obrázok k článku Prvé mená sú vonku: Poznáme najväčší tromf tohtoročných Kremnických gagov!
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Prelom leta a jesene patrí v našom regióne Kremnickým gagom. Tento rok pripadol dátum festivalu humoru a satiry na prvé septembrové dni (1. – 3.9.2017). Prípravy na gagy vrcholia a hoci program ešte zverejnený nie je, organizátori na webe podujatia prezradili mená štyroch vystupujúcich, medzi nimi i headlinera.

Kultová šou z Nového Zélandu

TOP produkciou tohtoročného festivalu bude Trygve Wakenshaw z Nového Zélandu. ,,Jedinečne kombinuje pantomímu, fyzické divadlo a drzú „blbosť“ v štýle Jima Carreyho. Jeho show KRAKEN je prúdom bravúrnej fyzickej šialenosti. Tento gumový klaun využíva len svoje telo, hlas a samozrejme publikum. V momente sa premieňa na veci, zvieratá či predvádza vyzliekanie bez pomoci rúk," opisujú vystúpenie s názvom KRAKEN organizátori.

Šou KRAKEN podľa oficiálneho webu gagov vypredala Fringe Festival v Edinburghu 2014 a stala sa kultovou. Majster pohybu s ňou aktuálne cestuje po Austrálii, Novom Zélande, Ázii a Veľkej Británii.

Ako pre Žiar24 uviedol organizátor festivalu Ján Fakla, okrem šou KRAKEN bude mať novozélandský klaun na gagoch ešte jedno vystúpenie, ktorého detaily budú zverejnené už onedlho.

Prvé mená

Okrem headlinera pribudli v programe ďalšie tri produkcie – jedna domáca, druhá od našich českých susedov a tretia z Francúzska.

Divadlo Astorka (SK) JAMA DERAVÁ
Autorská inscenácia celého súboru Divadla Astorka aktuálne reaguje na stav súčasnej slovenskej spoločnosti. Vychádza z reálnych štatistík, prieskumov verejnej mienky, sčítania ľudu a novinových článkov. Situácia našej ekonomiky, politickej kultúry, morálky a smerovania našej spoločnosti, donútila tvorcov nastaviť sarkastické zrkadlo slovenskej identite. A žiaľ, nepotešiteľnej malomeštiackej mentalite. Jama deravá v réžii Michala Vajdičku (2015) je prvou autorskou hrou Divadla Astorka a s ktorou s veľkým úspechom hosťovalo v bruselskom Bozare. Divadlo i jednotliví účinkujúci a tvorcovia sú držiteľmi mnohých divadelných ocenení.

Bratři v tricku company (CZ) FUNUS
Pohrebný koktail čiernej grotesky a poetických obrazov namiešaný pomocou cirkusových disciplín. Nová autorská inscenácia Funus je posledným klincom do rakvy za úspešnou Plavárňou a vzniká opäť v spolupráci súboru Bratři v tricku s režisérkou Veronikou Poldauf Riedlbauchovou.

Système Paprika (FR) KRAKEN ORCHESTRA
Chápadlá, fanfáry, pedále – to je čarovný stroj dychového orchestra z Francúzska. Ten sa nielen hýbe, ale aj všelijako rozkladá, roztáča a navyše, skrýva množstvo vizuálnych i akustických prekvapení. Napríklad elektrocimbal, hadicové trúby či špeciálne klapky. Vydajte sa na púť plnú muziky, radosti, poézie i magična. Cestou si vypočujete slávnostné dychové fanfáry, jazzové symfónie aj rôzne celosvetovo známe hity v originálnom prevedení. Táto hudobná odysea piatich komikov vás katapultuje do magického sveta pouličnej zábavy.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk/Gagy.eu
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM