Nicole Regecová Ostatné športy

Prvý obrovský úspech zvolenského lakrosového tímu. Punishers vyhrali medzinárodný turnaj!

Viete o tom, že Zvolen ma svoj vlastný lakrosový tím? A prezradíme vám ešte niečo. Zvolen Punishers sa nestratili ani v silnej konkurencii počas turnaja, na ktorom nenašli premožiteľa!

Ilustračný obrázok k článku Prvý obrovský úspech zvolenského lakrosového tímu. Punishers vyhrali medzinárodný turnaj!
Zdroj: Zvolen Punishers

Lakros existuje na Slovensku už vyše trinásť rokov, no v povedomí ľudí stále patrí medzi menej známe. Je to kolektívny šport, prebraný od severoamerických indiánov, ktorý podporuje kondíciu a koncentráciu. Do Zvolena sa dostal v roku 2013, kedy dvaja kamaráti založili tím a začali zháňať spoluhráčov. Pred rokom boli oficiálne zapísaní do Slovenskej Lakrosovej Federácie pod menom Zvolen Punishers. Ich boj mohol začať…

Na začiatku apríla si Punishers zahrali na medzinárodnom turnaji Chiefs Cup, ktorý organizovali lakrosisti Skalica Chiefs. Zúčastnilo sa síce len päť tímov – z toho tri slovenské mužstvá (Punishers Zvolen, Trnava Sabers, Skalica Chiefs) a dve české (Wildboars zo Šumavy, Ravens z Brna), ale všetci zúčastnení sú presvedčení, že budúci rok bude omnoho početnejší, keďže toto bol len debutový ročník. Práve prvé miesto v tejto súťaži obhájili naši, Punishers Zvolen.

Systém hrania bol „každý s každým“. To znamená, že Punishers hrali s každým mužstvom a nad každým aj vyhrali. Pred prvým zápasom však vládla poriadna nervozita, keďže chalani nastúpili proti neznámemu súperovi, Šumava WildBoars. Ten mal oveľa väčšie skúsenosti. „V tomto zápase som utrpel vážne zranenie stehenného svalu, ktoré mi nedovolilo pokračovať v turnaji, takže ostatné zápasy sme odohrali oslabení o jedného hráča.“, komentuje hráč Janko Kulich.

Po prvom turnajovom dni chalani analyzovali chyby a pripravovali sa na ďalší. No predsa len priznali, že večer zašli zrelaxovať aj do mesta. Hneď ráno ich však čakal najťažší zápas, proti Brnu Ravens. Brno hralo vo väčšom počte a navyše mali v zostave troch reprezentantov Českej Republiky. Zvolenská obrana však nezoslabla a Punishers o bod vyhrali.

Vo finále Zvolenčania predviedli úctyhodný výkon a zdolali Čechov 5:2. Pri celom turnaji tím obohatili aj traja chalani z Prievidze. „Slovenská lakrosová komunita sa zas o niečo utužila. Veľká vďaka patrí chalanom z prievidzských Headhunterz, ktorí hrajú lakros dlhšie než my, a teda sme sa posunuli vpred a naučili sa niečo nové. Najväčším plusom tohto turnaja je, že sme odhalili svoje slabiny, na ktorých musíme stále makať," doplnil Kulich.

Čítajte tiež:

Zvolen vyhral v Nitre: Ujal sa vedenia v semifinálovej sé­rii

Novinka iba pár kilometrov od Zvolena. Na takmer zabudnutý hrad už vedie náučný chodník FOTO

FOTO: Zvolen Punishers na medzinárodnom turnaji
2
Galéria
Zdroj: Zvolen Punishers
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM