Igor Petrík Rôzne

Prvý prieskum pred letom: Kúpaliská v okolí Žiliny o otázke, ktorá zaujíma každého

Aj vy sa už tešíte na leto? K tomuto obdobiu neodmysliteľne patrí aj kúpanie a nás preto zaujímali odpovede na otázku, ktorá zaujíma azda každého milovníka letných radovánok. Vedia už kúpaliska v regióne, kedy otvoria svoje brány?

Ilustračný obrázok k článku Prvý prieskum pred letom: Kúpaliská v okolí Žiliny o otázke, ktorá zaujíma každého
Zdroj: TASR

Leto sa blíži a s ním sa zvyšujú aj denné teploty. Preto sme sondovali, či sa už vie, kedy otvoria letnú sezónnu známe kúpaliská v okolí Žiliny.

Stráňavy sú otázne

„Neviem ešte odpovedať na túto otázku. Nemáme určený termín, prebiehajú rokovania s obcou, aby sme doriešili ako ďalej, či ideme či nejdeme spolupracovať. Nemáme to ešte uzavreté,“ povedal Ján Sládek, predseda predstavenstva spoločnosti AQUA Eden, ktorá je nájomcom kúpaliska Stráňavy.

„Obec nám môže vypovedať zmluvu podľa aktuálne platnej zmluvy. Pretože sme ešte nepostavili celý aquapark a nie je skolaudovaný, ako bolo plánované. Zatiaľ z obce nemáme stanovisko, ako sa k tomu postavia,“ doplnil.

„Čo sa týka letnej sezóny, neviem, všetko záleží od počasia. Okolo 20. júna, aj keby bolo horšie počasie. Ak budú horúčavy, tak trošku skôr, ale zodpovedne neviem povedať. Boli roky, že sme chceli rýchlo otvoriť a nakoniec sa nám voda pokazila a museli sme ju vypustiť. Väčšinou otvárame posledný júnový víkend. Zatiaľ sú vonkajšie bazény prázdne, čístíme a potom musíme zavolať hygienu, aby odobrali vzorky,“ povedal Ľuboš Papánek, z Mestskej krytej plavárne Žilina.

V Tepliciach zatiaľ nevedia

„Zatiaľ nemáme presné informácie, kedy bude otvorené kúpalisko Laura, všetko bude samozrejme závisieť od počasia, vždy je to niekedy v júni,“ informovali na kúpalisku Laura Rajecké Teplice.

Stručne sa vyjadril Daniel Cigánik, z kúpaliska Bytča. „Od 1. júla zahájime sezónu.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM